(Video) Brașov. Update. Parcări supraetajate în Avantgarden. Mihai Nanu: „Feedbackul Elmas Romania, cel mai mare producător de profil din țară, brand local…”

Last Updated on ianuarie 7, 2020 Primăria Brașov a anunțat că va finanța proiecte propuse de cetățeni în cadrul Bugetare Participativă. Mihai Nanu a propus pentru cartierul Avantgarden din Bartolomeu construirea de parcări supraetajate. El a primit un răspuns de la cel mai mare producător de profil din țară.

Mihai Nanu: „UPDATE PROIECT PARCĂRI SUPRAETAJATE #bugetare Participativa Brasov.
Feedbackul Elmas Romania , cel mai mare producător de profil din țară, brand local

Bună ziua,
Din punctul nostru de vedere, parcările automatizate au un avantaj maxim în comparație cu cele clasice deoarece folosesc spațiile existente foarte eficient. Pentru fiecare autoturism parcat într-un astfel de sistem mai este necesar doar 200/300 mm pe lângă lungimea, lățimea și înălțimea acestuia.
(Video) Brașov. Update. Parcări supraetajate în Avantgarden. Mihai Nanu: „Feedbackul Elmas Romania, cel mai mare producător de profil din țară, brand local...” 1

Pe scurt, autoturismul se poziționează pe platforma de la baza sistemului (asemănător unei spălătorii auto – automatizată). După asigurare, autoturismul este preluat în regim automat și transportat până la locul de depozitare. Aceeași operațiune este valabilă și în sens invers, autoturismul va fi transportat înapoi pe platforma de la baza sistemului.

Nu necesită rampe/interioare/exterioare și economisește circa 30 % din spațiul unei parcări tradiționale. Întreg echipamentul este construit în EUROPA în conformitate cu normele CE, este foarte complex și sigur atât pentru autoturisme cât și pentru utilizatori.

Un asemenea sistem de parcare este compus din:
• Structură de rezistență (în general structură metalică) care trebuie să îndeplinească toate cerințele normelor în vigoare, inclusiv
cele privind protecția seismica din țara noastră;
• Partea mecanică de translație, ridicare/coborâre;
• Partea electrică și de automatizare care include și sistemele de siguranță și monitorizare.

Un avantaj de luat în seamă pentru sistemele de parcare automatizate este modul “SAFETY”. “Șederea” autoturismelor în sistem este în deplină siguranță, fără pericol de avariere fiind asigurată integritatea acestora. Nu există pericolul ca autoturismele să fie acroșate, vandalizate, zgâriate sau devastate.

Sistemul automatizat de parcare trebuie însă să fie de o calitate deosebită cu o anduranță și durată de viață de cel puțin 25 de ani și cu o funcționalitate de peste 99,9 %. Câteva deficiențe funcționale și blocări ale autoturismelor în sistem pot nemulțumii utilizatorii care nu își pot folosi autoturismele și care în scurt timp pot renunța la serviciile acestui tip de parcare, ceea ce va duce la falimentul investiției.

Compania noastră lucrează de peste 20 de ani în asemenea proiecte iar recent am achiziționat o licență de la producatorul german WOEHR lider mondial în domeniu. Sperăm să fabricăm și să instalăm în acest an la Brașov prima parcare automatizată produsă în România de către ELMAS SRL.

Complexitatea unui asemnea sistem are însă și un dezavantaj de luat în considerare, costurile de construcție față de o parcare tradițională cu rampe sunt mult mai mari. Deasemenea, costurile de intreținere și reparații plus piesele de schimb pentru întreaga durată de viață a echipamentului diferă față de o parcare clasică.

Parcările publice automatizate pot fi eficiente doar în zonele urbane unde nu există spații suficient de mari pentru amplasarea unei parcări tradiționale cu rampe de acces și unde utilizatorii, doresc sa parcheze autoturismele în aproprierea locului de muncă, aproape de locuință sau de obiectivele turistice și sunt dispuși să susțină investiția prin tarife orare sau abonamente lunare mult mai mari decat cele practicate în parcările tradiționale cu rampe de acces.

Mai jos vă prezentăm câteva exemple existente în Europa:

1. Madrid

2. Luxembourg

3. Liverpool

Votezi pentru așa ceva?

Previous Story

Marius Vintilă: „M-am născut la Brașov…lucrurile mi se par foarte clare: fără să stai prea mult pe aici, îți dai seama că este un oraș cu aer foarte poluat, înghesuit din cauza mașinilor care ocupă prea mult loc, cu un transport public penibil de lent, care pute două zile pe săptămînă din cauza unor gropi de gunoi “ecologice” nesigilate, cu un turism de chioșc haotic, de calitate joasă, și cu o viață culturală săracă. Brașovul nu se poate lăuda decît cu …”

Next Story

(Video) Brașov. Mihai Nanu: „Cum ar fi să avem așa ceva în orele de vârf pe traseul lui 5 combinat cu 17, de la terminalul Bartolomeu unde s-ar crea un Park&Ride, pe Lunga, Eroilor, 15 Nov-Calea București, Lacurilor, Prunului și retur? O capacitate cât 6 autobuze simultan și perfect ecologic. Cu …”