Daune morale de 40.000 euro în urma unui accident pe DN19, cauzat de autoturismul neechipat pentru iarnă

Last Updated on aprilie 25, 2024 Daune morale de 40.000 euro în urma unui accident pe DN19, cauzat de autoturismul neechipat pentru iarnă 1
(foto arhiva)

O mamă a fost la un pas să fie ucisă de un șofer care circula iarna cu un autoturism neechipat corespunzător. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona localității Moftinu Mic, iar femeia a fost rănită extrem de grav. Săptămâna aceasta a venit și sentința: șoferul vinovat s-a ales cu închisoare cu suspendare, iar daunele morale în valoare de 40.000 de euro.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 02.12.2019, în jurul orei 13:49, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, pe DN19, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum-carosabil acoperit cu zăpadă și a neechipării autoturismului pentru sezonul de iarnă, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens intrând în coliziune laterală cu autoturismul marca Citroen, condus regulamentar din sens opus de o șoferiță, accident în urma căruia a rezultat rănirea gravă a femeii, care a suferit leziunile traumatice ce necesită 160-180 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Persoana vătămată, în vârstă de 37 de ani la data producerii accidentului, mamă singură a unui băiat, a declarat că se deplasa spre Satu Mare, pornind din Carei, în jurul orei 13:30-13:35 când, ajungând pe pasarela situată în zona localității Moftinu Mic, a observat că din sens opus se apropia un autoturism care a derapat și a început să aibă mișcări circulare. Persoana vătămată a frânat dar nu a putut evita coliziunea, întrucât autoturismul a pătruns pe sensul său de mers.

Fiind audiat, șoferul a recunoscut comiterea faptei, precizând că în momentul când a ajuns în vârful podului peste calea ferată, situat în zona localității Moftinu Mic, întrucât începuse să ningă, a derapat și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de partea civilă. Inculpatul a precizat că autoturismul său era echipat cu anvelope de vară.

Șoferul a fost condamnat, săptămâna aceasta, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în timp ce asiguratorul are de plătit daune morale 40.000 de euro.

Şoferul ambulanţei lovite de un tramvai în Bucureşti a vrut să evite legal coloana de maşini. Salvarea a rămas prinsă între vagon şi gard
O ambulanţă care ducea o pacientă la spital a fost foarte aproape să fie strivită de tramvai pe o arteră aglomerată din Bucureşti. Şoferul a vrut să intre pe calea de rulare a vagonului, folosită în cazuri de urgenţă, dar vatamanul nu era atent. Salvarea a fost prinsă între vagon şi gardurile de fier de pe marginea şinelor.

Pacienta din ambulanţă venea de la Călăraşi – mai avea câteva minute până la spitalul Floreasca. Şoferul a vrut să evite coloanele de maşini. A făcut o manevră legală şi folosită frecvent în Bucureşti de maşinile serviciilor de urgenţă.
Andreea Milea, reporter Observator: Şoferul ambulanţei a vrut să vireze peste liniile de tramvai, pe aici pe lângă gardurile de protecţie, moment în care vatmanul nu a putut să frâneze la timp astfel încât să evite impactul.

Amândouă uşile ambulanţei au fost distruse în impact
Muncitorii au avut nevoie de un flex ca să scoată gardul din salvare. Pacienta din ambulanţă, care trebuia să ajungă la ortopedie, a fost preluată de un echipaj SMURD şi dusă la spital. Şi ea, şi echipajul au avut noroc – au scăpat teferi dintr-un accident grav.

Din cauza accidentului, tramvaiele au fost deviate, iar traficul s-a blocat jumătate de oră. Poliţiştii au început o anchetă ca să afle cine a greşit.
Martor: Ambulanta avea acustica maxim, maxim. În general, soferii, vatmanii nu sunt atenţi şi vorbesc la telefon.

Previous Story

(Video) Praf saharian și în Brașov. De ce şoferii sunt sfătuiţi să nu îşi cureţe singuri maşinile

Next Story

(Video) Descoperă frumusețea și istoria locului numit „Pivnițele Uriașe”de lângă Brașov