Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului.

Last Updated on aprilie 25, 2024 Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. 1

Kärcher România, în calitate de specialist în curățare, a anunțat joi finalizarea cu succes a proiectului amplu de curățenie în cadrul a două dintre cele mai importante obiective culturale și istorice ale Brașovului: Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. Acest moment marchează un pas important în misiunea companiei, consolidând angajamentul față de conservarea patrimoniului cultural al României, continuând edițiile din Sibiu și Timișoara, scrie Monitorul Expres.

Conservarea valorilor culturale ale României
Piața Sfatului din Brașov, un simbol al istoriei și tradiției locale, și-a recăpătat strălucirea cu ajutorul tehnologiilor de curățare Kärcher. Cu rădăcini adânci în patrimoniul cultural al Brașovului, Piața Sfatului este unul dintre cele mai emblematice locuri din oraș, vizitat anual de milioane de turiști.
Proiectul s-a derulat pe parcursul unei săptămâni de lucru, perioadă în care au fost demarate acțiuni de curățare a fântânii și a zonei din proximitatea acesteia, precum și îndepărtarea gumei de mestecat de pe pavaj, contribuind la revigorarea acestui colț de istorie în aer liber.

În paralel, Teatrul Sică Alexandrescu, o comoară culturală a Brașovului, a fost supus unui proces meticulos de curățare. Kärcher România a adus expertiza sa în curățarea delicată a clădirilor istorice prin care a redat strălucirea și frumusețea acestui teatru de renume, prin îndepărtarea graffitti-ului de pe cei 800 mp ai pereților exteriori, curățarea soclului statuii Andrei Mureșan și ai celor 1.400 mp din interiorul clădirii: curățarea pardoselii de marmură, a scărilor interioare, a mochetei din foaier și Sala Mare a balconului.

Proiectul de curățare desfășurat în Brașov este parte din angajamentul nostru social la nivel local, pentru o lume mai curată. El a prins contur datorită unui efort colectiv, 14 experți Kärcher și 30 de voluntari lucrând cot la cot, timp de 5 zile, pentru curățarea spațiilor din cele două obiective alese: Teatrul municipal Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului.

Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. 2

Suntem dedicați în a aduce valoare în comunitățile în care activăm, iar prin această inițiativă, contribuim la menținerea și păstrarea bogatei moșteniri culturale a Brașovului pentru generațiile viitoare”, a declarat Monica Iavorschi, CEO Kärcher România, citat de Biz Brașov.

Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. 3

Tehnologiile Kärcher folosite în proiect
Echipa Kärcher România a readus strălucirea inițială a Pieței Sfatului și a Teatrului municipal din Brașov, folosind cele mai moderne tehnologii de curățare disponibile. Procesul a inclus o evaluare meticuloasă a fiecărui element al pieței, urmată de utilizarea a 37 de echipamente specializate și dotate cu 10 tipuri de tehnologii de curățare pentru a obține rezultate de înaltă calitate:

Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. 4

Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. 5

curățare cu înaltă presiune cu apă dar și prin sablare cu nisip, curățare cu aburi, maturare mecanizată, spălare pardoseală cu echipamente de frecat-aspirat și spălare textile cu aspiratoare cu spray-extracție, aspirarea geamurilor dar și aspirare clasică și umed-uscată.

Previous Story

Zboruri directe și de la Aeroportul Brașov. Join UP! lansează vacanțe de vară începând de la 175 de euro cu zboruri directe din Brașov

Next Story

Brașov. Femeie de 76 de ani amendată pentru că a plantat câteva flori în fața blocului