Brașov. Femeie de 76 de ani amendată pentru că a plantat câteva flori în fața blocului

Last Updated on aprilie 26, 2024 Brașov. Femeie de 76 de ani amendată pentru că a plantat câteva flori în fața blocului 1

Poliţia Locală Braşov a dovedit exces de zel în cazul unei braşovence de 76 de ani care a plantat câteva flori în zona verde a blocului în care locuia. Situaţia a fost reclamată de consilierul local Constantin Vieriu, în şedinţa de plen a deliberativului local din 25 aprilie.

Un cetăţean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliţia Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui. A fost amendat pentru faptul că a amenajat o zonă verde prin plantare de flori, fără a avea acordul Primăriei. Este anormal ce se întâmplă”, a declarat Vieriu. Pentru a-şi susţine cele afirmate, acesta a proiectat şi procesul verbal de sancţionare a braşoveanului, conform bzb.ro

Pentru plantarea de flori fără respectarea prevederilor legale, braşoveanul a fost amendat cu 100 de lei.
Primarul Braşovului, Allen Coliban, a menţionat că sancţiunea a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov. „Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie”, a spus primarul Braşovului.

Primăria nu plantează flori în scuarurile/grădinile de la blocuri, dar, pe teren, acestea sunt acum pline de flori. După precedentul de acum, tot Braşovul e pasibil de amendă, scrie Adevarul.

Ce face Poliţia cu „pătrunjelul” confiscat
Poliţia Locală Braşov anunţă că produsele agroalimentare comercializate fără autorizaţie sunt confiscate şi predate către Fundaţia „Bucuria Darului”, pentru a fi folosite în efortul de a oferi o masă caldă beneficiarilor, şi către Grădina Zoologică Braşov, scrie bzb.ro.

Brașov. Femeie de 76 de ani amendată pentru că a plantat câteva flori în fața blocului 2

Nu se prezintă cantităţile confiscate, ci doar un bilanţ total al săptămânii trecute: 396 de sancţiuni în valoare totală de 149.590 lei. Totodată, pentru 65 de vehicule staţionate neregulamentar s-a dispus ridicarea, alţi 24 de şoferi care s-au prezentat la vehicul anterior operaţiunii de ridicare, au fost sancţionaţi cu amendă şi puncte penalizare.

Proprietar somat să-și igienizeze terenul pe care a adunat tone de deșeuri, într-un cartier din Brașov
Proprietarul unui teren din cartierul Bartolomeu, din Brașov, a fost somat să-l igienizeze, în contextul în care a adunat tone de deșeuri.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale fac verificări permanente în Municipiul Brașov pentru a localiza zonele contaminate cu deșeuri. Conform informațiilor furnizate de lucrătorii structurii anterior menționată, în urma acestor acțiuni, a fost identificat în cartierul Bartolomeu, pe Șoseaua Cristianului, un imobil în care au fost acumulate tone de deșeuri din construcții, material lemnos, carton, etc..

Proprietarul în cauză, persoană juridică, a fost somat să igienizeze imobilul, conform prevederilor OUG nr.195/2005(R) privind protecția mediului.
Agentul economic s-a conformat în termenul acordat măsurilor dispuse de către polițiștii locali. Lucrările de salubrizare au fost realizate de-a lungul unei săptămâni, operatorul de servicii de salubrizare evacuând o cantitate de 24 metri cubi deșeuri”, au informat reprezentanții Poliției Locale Brașov, conform mytex.ro.

Le punem în vedere, din nou, deținătorilor de imobile că au obligația de a–și îngriji proprietățile cu diligențele unor buni proprietari, sancțiunile prevăzute de legislație fiind destul de consistente. Reprezintă contravenție încălcarea prevederilor art. 94 alin. 1, lit. r) din OUG nr.. 195/2005 privind protecția mediului cu completările și modificările ulterioare și se sancționează conform art. 96 alin. 1, pct. 10, cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice”, au adăugat ei.

Previous Story

Video Brașov. Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului.

Next Story

O tânără a furat banii părinţilor şi a înlocuit bancnotele cu unele false. Tânăra a fost arestată pentru 24 de ore