(Foto) Râșnoveanul care l-a întâlnit pe regele Charles al Marii Britanii. „Fostul meu coleg de generală, l-a întâlnit pe rege chiar în Viscri, acolo unde slujește de peste 10 ani ca preot”

Last Updated on iunie 8, 2023 Marți, în ultima zi de vizitei sale în România, Regele Charles al III-lea a fost așteptat de zeci de persoane în satul Viscri din județul Brașov, unde a fost primit cu aplauze de oameni veniți din toată țara.

Râșnoveanul care l-a întâlnit pe regele Charles al Marii Britanii. În timp ce greii politici au făcut coadă la Palatul Cotroceni “să dea noroc” cu regele Charles, râșnoveanul Gheorghe Rasoiu , fostul meu coleg de generală, l-a întâlnit pe rege chiar în Viscri, acolo unde slujește de peste 10 ani ca preot” a scris Horia Motrescu pe Facebook.

(Foto) Râșnoveanul care l-a întâlnit pe regele Charles al Marii Britanii. „Fostul meu coleg de generală, l-a întâlnit pe rege chiar în Viscri, acolo unde slujește de peste 10 ani ca preot” 1 (Foto) Râșnoveanul care l-a întâlnit pe regele Charles al Marii Britanii. „Fostul meu coleg de generală, l-a întâlnit pe rege chiar în Viscri, acolo unde slujește de peste 10 ani ca preot” 2

(Foto) Râșnoveanul care l-a întâlnit pe regele Charles al Marii Britanii. „Fostul meu coleg de generală, l-a întâlnit pe rege chiar în Viscri, acolo unde slujește de peste 10 ani ca preot” 3

Localnici și turiști l-au așteptat pe monarhul britanic venit la Viscri să petreacă câteva ore la „casa albastră”, una din cele zece proprietăți pe care le are în România. Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

El s-a întâlnit acolo cu producători din zonă și din Maramureș, care i-au adus și daruri – brânzeturi, horincă sau fotografii înrămate de la vizitele sale anterioare din România, conform Hotnews.

Anterior, Regele Charles al III-lea s-a întâlnit în curtea casei sale din localitate cu mai multe personalități printre care pictorul Ștefan Câlția, fostul comisar european pentru Agricultură, actual lider al partidului Reper Dacian Cioloș, producători locali de alimente ecologice, celebrul realizator britanic de documentare Charlie Ottley.

Cred cu fermitate că Regele nostru este cel mai bun ambasador al României. Este aici să susțină ONG-urile și a atras atenția asupra acestei țări într-un mod pozitiv, menționând nevoia de a o proteja și promova”, a precizat pentru Europa Liberă realizatorul de documentare Charlie Ottley, care a lăudat biodiversitatea din România, „probabil unică în Europa”.

Ottley menționează, în acest context, și biodiversitatea României, „un bun care trebuie protejat pentru viitoarele generații. Trebuie să fim conștienți că suntem custozii naturii.”

Charles al III-lea a marcat, prin această primă vizită externă de după Încoronare, 25 de ani de când vine în România. În prima sa vizită, în 1998, a mers la București și Sibiul. De atunci, a vizitat România aproape în fiecare an, cu excepția anilor de pandemie.

Deși aflat într-o vizită privată, monarhul a făcut pe 2 mai o vizită de curtoazie la Cotroceni, unde a fost primit de președintele Iohannis cu onoruri militare. Întâlnirile cu oficialii români la care a participat monarhul britanic s-au prelungit, de fiecare dată, peste sfârșitul anunțat în program.

„M-am simțit întotdeauna mai degrabă acasă în România”, a spus Regele Charles în discursul său de la Palatul Cotroceni.

Previous Story

(Foto) Brașovul primește un robot de intervenție.  „Au rolul de a intra în zonele care sunt cu pericol crescut pentru pompierul în sine să intervină”

Next Story

Aeroportul Brașov. Curse speciale RATBV din Brașov, la Zilele Porților Deschise. Flavia Boghiu: „Frecvența va fi de 10 minute”