Florin Piersic se simte bine și evoluția sa este favorabilă, declară medicul Adrian Marinescu

Last Updated on mai 17, 2024 Florin Piersic se simte bine și evoluția sa este favorabilă, declară medicul Adrian Marinescu 1

Actorul Florin Piersic se simte bine, iar evoluţia lui continuă să fie una favorabilă, afirmă Medicul Adrian Marinescu, director medical în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Se simte bine, evoluţia continuă să fie una bună. E adevărat că vă spuneam şi altădată că facem paşi mici. Dumnealui chiar transmite un mesaj şi, în afară de gândurile bune, spunea aşa că trebuie să mai aveţi puţină răbdare, că o să ajungă pe scenă şi o să vă spună şi lucrurile pe care nu le-a spus până acum. Exact aşa mi-a spus. Are acelaşi tonus, aşa cum ştiam dintotdeauna, a avut şi astăzi. Eu sper să avem veşti bune de acum încolo. Sigur că recuperarea e un proces de durată şi ceea ce spun de fiecare dată, poate că vi se pare… gândesc din punctul de vedere medical şi partea prudentă a lucrurilor”, a afirmat medicul Adrian Marinescu, citat de Stirile Pro TV.

El a adăugat că pacientul este vulnerabil, fragil, cu boli cronice.
Este un pacient vulnerabil, e fragil, are bolile cronice, vorbim de vârstă, de afectarea cardiacă, deci trebuie să fim în permanenţă atenţi, echipa medicală supraveghează şi totul trebuie să se întâmple cu o monitorizare mai mult decât bună, în aşa fel încât lucrurile să meargă în continuare bine. Vă aşteptaţi ca de la o zi la alta să fie o schimbare extrem de importantă.

Eu cred că se fac paşi şi pe partea de recuperare ortopedică, se deplasează cu ajutor, procesul infecţios e bine ţinut sub control, lucrurile sunt în regulă, dar e adevărat că şi din punct de vedere cardiac şi nu numai, e de monitorizat şi e de urmărit pentru că este un pacient cu probleme”, a afirmat Adrian Marinescu.

Conform lui Adrian Marinescu, medicul cardiolog a transmis, după ce l-a consultat pe Florin Piersic, că acesta trebuie monitorizat în continuare. „Că e de urmărit în continuare şi că, din păcate, nu poţi să apeşi pe un buton şi să rezolvi lucrurile. Este un pacient cu o anumită vârstă, care are nişte probleme cardiace mai mult decât clare şi sigur că vor fi soluţii şi în această direcţie. Hai să vedem în ce ordine le facem şi cum facem în aşa fel încât totul să se întâmple în siguranţă”, a mai transmis directorul medical de la Institutul Matei Balş.

Întrebat dacă a fost eliminată infecţia din organism, Adrian Marinescu a răspuns: „Nu aş spune că a fost eliminată. Când spun că e echilibrată, înseamnă că şi din punct de vedere clinic şi analizele de laborator sunt mult mai bune şi că vorbim de un pacient care e echilibrat în acest moment. Sigur că e departe de a fi rezolvarea finală, dar trebuie să fim încrezători, aşa cum cred că v-am spus de fiecare dată”.

În ceea ce priveşte momentul în ar putea fi externat Florin Piersic, medicul a afirmat: „Până la externare, sau mai bine zis dacă externarea presupune evaluare în altă parte, pentru mine este un proces care va fi de durată oricum. Deci nu e important când pleacă de aici, o va face în momentul în care, din punct de vedere ortopedic lucrurile stau bine şi mă refer inclusiv la recuperare, iar paşii următori depind mult de evoluţia în dinamică. Este şi motiv pentru care echipa monitorizează în aşa fel încât să aleagă cea mai bună variantă terapeutică şi locul cel mai potrivit”.

Medicul a mai fost întrebat dacă Florin Piersic este nerăbdător să ajungă acasă după ce a fost în mai multe spitale timp de trei săptămâni.
Eu aş spune şi am mai spus şi cu altă ocazie, nu a fost în mai multe spitale, a fost în mai multe centre de excelenţă. Pentru că până la urmă la partea de infecţioase, Institutul Naţional Matei Balş, a fost la Cluj, a fost la Centrul de Excelenţă de aici şi este la ortopedie. Deci nu e vorba că s-a plimbat între mai multe spitale de acelaşi tip.

Este sigur nerăbdător să ajungă, să-şi reia viaţa normală, o persoană mai mult decât activă, vrea să ajungă pe scenă, vrea să vă povestească şi de altfel cred că toţi vrem să auzim, nu?
L-am încurajat şi am vorbit de Mărgelatu şi de celelalte lucruri, că nu pot să mă obţin e clar că de fiecare dată e o plăcere să vorbeşti cu maestrul”, a mai afirmat Adrian Marinescu.

Reprezentanții Spitalului Foișor din București au anunțat în această după amiază că Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic. Pacientul se prezintă cu stare generală stabilă, este concluzia specialiștilor.

Vă informăm că, astăzi, domnul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic și se prezintă cu stare generală stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare programului de kinetoterapie”, a anunțat Spitalul Foișor, conform Antena 3.

Previous Story

Brașov. Paradă canină, astăzi, Modarom – Piața Sfatului

Next Story

Un băiat de 14 ani a murit după ce a mâncat chipsuri picante la ”One Chip Challenge”