Un băiat de 14 ani a murit după ce a mâncat chipsuri picante la ”One Chip Challenge”

Last Updated on mai 17, 2024 Un băiat de 14 ani a murit după ce a mâncat chipsuri picante la ”One Chip Challenge” 1

Un adolescent în vârstă de 14 ani a murit după ce a participat la o ”provocare” care consta în a mânca chipsuri extrem de iuţi, potrivit unui raport consultat de AFP.

Harris Wolobah din Massachusetts (nord-est) a suferit un ”stop cardiorespirator cauzat de ingestia unei substanţe alimentare cu o concentraţie puternică de capsaicină”, se arată în raportul autopsiei.
Capsaicina este un compus activ al ardeiului iute, care provoacă o senzaţie de arsură, scrie Stirile Pro Tv.

Presa locală scrie că băiatul, care locuia în oraşul Worcester, a murit la 1 septembrie 2023, după ce a participat la ”One Chip Challenge”, o provocare controversată care consta în ingerarea acestor chipsuri foarte iuţi fără să bea apă cât mai mult timp posibil.
Produsul respectiv conţinea ardei Carolina Reaper, cel mai puternic din lume, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness.

Chipsurile erau vândute ambalate – individual – într-un pachet în formă de sicriu, decorat cu un cap de mort.
Societatea care le produce le-a retras din comerţ după moartea lui Harris.
Potrivit autopsiei, adolescentul suferea de o patologie cardiovasculară, care ar fi putut contribui la moartea sa.

Presa locală citează cazuri ale altor adolescenţi care s-au îmbolnăvit sau au fost spitalizaţi după ce au consumat aceste chipsuri, în California şi Minnesota.

Am fost și rămânem profund întristați de moartea lui Harris Wolobah și transmitem condoleanțe familiei și prietenilor săi”, a declarat joi proucătorul Paqui, o filială a Hershey Co. cu sediul în Texas, într-un comunicat, conform Adevarul.

Băiatul a murit din cauza unui stop cardio-respirator, provocat de consumul recent al unei substanțe alimentare cu o concentrație mare de capsaicină, conform autopsiei realizate de Biroul șef al medicului legist. Capsaicina este componenta care este responsabilă de senzația de picant a ardeilor iuți. Autopsia a mai spus că Harris avea cardiomegalie, ceea ce înseamnă o inimă mărită, și un defect congenital descris ca „punte miocardică a arterei coronare descendente anterioare stângi”.

Dar și persoanele fără factori de risc pot avea, de asemenea, probleme cardiace grave în urma ingerării unor cantități mari de capsaicină, au explicat medicii cardiologi.

Moartea lui Harris a generat avertismente ale autorităților și medicilor, care au subliniat riscurile consumului de alimente picante. Centrele de control al otrăvurilor au avertizat că aceste produse pot cauza reacții alergice, probleme respiratorii și complicații cardiace grave.

Chipsul Paqui, costa aproximativ 10 dolari, acesta conținea ardei iute Carolina Reaper, înregistrat în Guinness World Records drept cel mai puternic ardei iute din lume. Pe cutie era precizat că este destinat exclusiv adulților. Dar asta nu i-a împiedicat pe copii să îl cumpere și să se filmeze când îl încercau.

Previous Story

Florin Piersic se simte bine și evoluția sa este favorabilă, declară medicul Adrian Marinescu

Next Story

Tânără din Brașov ucisă în Sibiu. Suspectul reținut după un conflict spontan