Brașov. Paradă canină, astăzi, Modarom – Piața Sfatului

Last Updated on mai 18, 2024 Brașov. Paradă canină, astăzi, Modarom - Piața Sfatului 1

Eveniment inedit pe străzile din centrul orașului. Sâmbătă, 18 mai, pe străzile din centrul orașului are loc o paradă canină, care se va desfășura între orele 12 și 15.

Traseul parcurs va începe de la clădirea Modarom, apoi Piața Sfatului – Piața Enescu și Piața Sf. Ioan. Pe tot parcursul evenimentului, câinii vor purta accesorii vestimentare create special pentru ei.

Vrem să arătăm că nu există nicio diferență între câinele de rasă și câinele din adăpost. Vrem să arătăm că și cei de pe stradă pot să învețe să meargă frumos în lesă și să fie niște companioni minunați dacă sunt adoptați și aduși în familie. Parada are ca scop și să arate niște hăinuțe lucrată manual, pe care o doamnă care colaborează cu Biblioteca Județeană și cu noi, le va face special pentru căței.

Oricine își dorește poate să vină să se alăture paradei. Noi mergem cu cățeii din adăpost de toate culorile, de toate formele, de toate taliile. Va fi și o ceremonie, se vor da și niște premii”, a declarat Delia Laszlo, președintele Asociației „Care for dogs”, conform Radio Romania Brasov.

Brașovul e singurul oraș din țară intrat în cursa pentru a deveni Capitală Verde Europeană
Brașovul, o nouă tentativă pentru a deveni Capitală Verde Europeană. Este singurul oraș din România care a trecut de prima etapă de evaluare și va concura pentru titlu alături de alte 8 orașe, printre care Linz, Riga sau Córdoba, potrivit Romania Libera.

Directoratul general pentru Mediu al Comisiei Europene a anunțat care sunt orașele candidate pentru titlul de Capitală Verde Europeană – 2026, Brașovul fiind unul dintre cele nouă municipalități care au trecut de prima etapă. Orașul nostru este singurul din România care candidează la această categorie și este în competiție cu opt orașe din alte șase țări: Portugalia, Spania, Germania, Austria, Polonia și Letonia. Titlul reprezintă o recunoaștere a meritelor municipalităților care s-au angajat să atingă obiective ambițioase pentru îmbunătățirea mediului și dezvoltarea durabilă și care astfel pot reprezenta un model de inspirație și de promovare de bune practici în celelalte localități europene.

Brașovul continuă să investească în proiectele care transformă Brașovul într-un oraș sustenabil, un oraș prietenos cu mediul. Este pentru al doilea an consecutiv în care Brașovul este selectat în această competiție, fiind singurul din România care a ajuns la acest nivel în ultimii ani.

După cum spuneam și anul trecut, avem mult de lucru, dar deja avem rezultate concrete, astfel încât am reușit să trecem de prima etapă de selecție, în compania unor orașe importante din Europa, ceea ce ne onorează. Această competiție nu este atât lupta pentru un titlu, ci un drum pe care ne-am propus să îl parcurgem în cel mai scurt timp, astfel încât orașul nostru să aibă o calitate crescută a vieții și să fie un deschizător de drumuri în implementarea politicilor verzi. Un oraș cu adevărat verde, prietenos cu mediul, atent la valorosul patrimoniu natural”, a declarat primarul Allen Coliban.

Previous Story

Brașov. 300 de locuri noi de parcare în cartierele Astra, Florilor și în zona Mircea cel Bătrân – Emil Racoviță

Next Story

Florin Piersic se simte bine și evoluția sa este favorabilă, declară medicul Adrian Marinescu