(Video) Un avion a plecat cu doar jumătate din pasageri, restul au mers cu autocarul, de pe Aeroportul Cluj

Last Updated on mai 17, 2024 (Video) Un avion a plecat cu doar jumătate din pasageri, restul au mers cu autocarul, de pe Aeroportul Cluj 1

Joi seară, zeci de pasageri au fost nevoiți să aștepte ore întregi pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj din Cluj-Napoca, după ce scannerele pentru verificarea bagajelor s-au defectat, blocând accesul spre poarta de îmbarcare. Avionul care urma să îi ducă la Paris a decolat doar cu o parte dintre pasageri, restul fiind nevoiți să ia un autocar pentru a ajunge la destinație.

Incidentul a afectat 43 de persoane care aveau bilete pentru zborul spre Paris. După o așteptare de 40 de minute, în timp ce tehnicienii încercau să remedieze problema cu scannerele, avionul a decolat cu o parte dintre pasageri. Cei care au rămas au fost informați că vor fi transportați cu autocarul spre Paris, urmând a ajunge la destinație cu o întârziere semnificativă, informează stirileprotv.ro.

„ La toate trei liniile de securitate am întrebat şi ni s-a spus să stăm liniştiţi că avionul nu pleacă fără noi. Iar apoi a venit cineva din partea aceasta să ne anunţe că avionul pleacă fără noi.”, a transmis unul dintre pasageri.

Bărbat: „De la ora 16 ne-au tot amanat spunându-ne “stati liniștiți, o să plecați”. Dupa 2 ore de asteptari, ni s-a spus că a plecat aeronava. Era o a doua soluție, pe care au deschis-o doar după ce a plecat avionul nostru.”

După ore întregi de așteptare, singura soluție a fost un autocar care să îi ducă pe oameni, în aceeași noapte, spre Paris.

Femeie: „Eu sunt cu copilul si cu sotul, eu am probleme de sanatate, probleme cu coloana, deci nu-mi permit sa merg atata drum.”
Femeie: „Am fost in aeroport cu un bebelus de 5 luni, timp de 4 ore. Ei propun un microbuz care ajunge undeva la 23 pentru Paris, pentru mine nu e ok si pentru ceilalti care sunt cu copii. Urmatorul zbor va fi duminica, care ne-a costat inca 400 euro.”

Reprezentanții Aeroportului din Cluj-Napoca au transmis că defecțiunile au aparut din cauza lucrărilor de extindere a terminalului de pasageri.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”: „Au mai apărut anumite problem legate de soft, de integrare, tăierea anumitor cabluri accidental. Comandantul avionului a luat decizia să plece. Nu cred că ar fi fost o problemă să mai aștepte 30 de minute.”

O altă explicație neconfirmată oficial este că niște muncitori care participă la lucrările de reabilitare a aeroportului ar fi tăiat din greșeală niște cabluri, iar asta a afectat funcționarea dispozitivelor de securitate.

Cert este că, în aceste condiții, controlul de securitate s-a făcut manual, ceea ce a întârziat considerabil accesul pasagerilor la porțile de îmbarcare.

Unele companii aviatice au preferat să aștepte îmbarcarea tuturor, în timp ce altele au ales să respecte orarul și să decoleze, chiar dacă erau încă pasageri care nu s-au îmbarcat.

Indiferent de decizia companiilor aviatice, responsabilitatea pentru întârzierile la controlul de securitate revine aeroportului, arată sursele citate de Antena 3 CNN.

Previous Story

La Brașov, Noaptea Muzeelor se ține chiar dacă muzeele vor fi închise. Vor fi deschise Cetățuia, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni, Banca de Cultură Apollonia, precum și turnurile și bastioanele de sub Tâmpa

Next Story

Brașov. 300 de locuri noi de parcare în cartierele Astra, Florilor și în zona Mircea cel Bătrân – Emil Racoviță