Video Brașov. Urși nu au mai apărut în oraș, dar au venit căprioarele și mistreții

Last Updated on mai 16, 2024 Video Brașov. Urși nu au mai apărut în oraș, dar au venit căprioarele și mistreții 1

După urși, și mistreții au devenit o prezență obișnuită în Brașov. Locuitorii cartierelor aflate în vecinătatea pădurii se întâlnesc seară de seară cu sălbăticiunile care se plimbă pe străzi și caută de mâncare prin parcuri.

Aparent, animalele nu sunt speriate de oameni și nici oamenii nu se mai sperie de animale, preferând să fotografieze și să filmeze în loc să fugă din calea lor, cum ne-am putea aștepta când este vorba de un mistreț destul de mare. Exact așa cum este cel filmat în această dimineață, în „patrulare” pe marginea lacului Noua. Comentariile la imaginile care sunt postate pe rețelele de socializare susțin că mistrețul nu este un animal agresiv:

Mistrețul nu atacă oamenii, doar dacă are pui și cineva pune viața puilor în pericol, mistrețul fuge doar drept, nu poate face stânga dreapta pe loc, este un animal vânat în pădure de alte animale și uneori și de oameni, deci nu își pune viata în pericol”, a comentat un brașovean la filmarea publicată de Ramona Ioana Turturică, conform Biz Brasov.

Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov, pentru Stirile ProTV: „Dacă în lunile aprilie şi martie am avut 28 de solicitări, doar în luna mai a acestui am avut un număr de 24 de solicitări. Comparativ cu anul trecut, spre exemplu, vă pot spune că în primele 4 luni ale anului 2023 nu am avut niciun apel care să semnaleze prezenta mistreţilor.”

Specialiştii spun că, la fel ca urşii, mistreţii ar putea fi atraşi de hrana pe care o găsesc mai uşor printre blocuri iar fenomenul este larg răspândit în vestul Europei.

Mihai Pop, cercetător Institutul pentru Cinegetică și Resurse montane: „În orașe mari există animale care locuiesc acolo permanent, inclusiv mistrețul. În Budapesta sunt zone și cartiere în care mistreţul e o prezență comună. La fel și în Germania, în Berlin. E un pic ciudat acuma, pentru că în perioada asta pesta porcină a redus semnificativ populaţiile de mistreţi în România, și nu putem spune că vin mistreţi în oraş pentru că a crescut populaţia de mistreţi.”

Alertă în Pitești! Este pentru prima oară când un urs coboară atât de departe de munți, potrivit autorităților
În Pitești, zilele trecute, un parc a fost evacuat, iar oamenii au primit un mesaj Ro-Alert. Mai exact, un urs a fost văzut în oraș.

Un parc din Pitești a fost evacuat, iar oamenii au primit un mesaj Ro-Alert, după ce un urs a fost văzut chiar în oraș. Animalul ar fi fost zărit prima dată pe autostrada A1, iar apoi a ajuns pe străzile Piteștiului. E pentru prima oară când un urs coboară atât de departe de munți, spun autoritățile, care l-au căutat toată seara fără succes, a transmis Simona Pătruleasa, conform Kanal D.

Mihai Mihăilescu, viceprimar Pitești- Au fost două telefoane la 112 care au semnalat prezența unui urs și în urma acestor telefoane am declanșat comitetul pentru situații de urgență, am activat celula de criză.

Dragoș Predescu, prefect de Argeș- Sunt implicate forțe de ordine din tot aparatul Ministerului de Interne, poliție, jandarmerie, ISU, de 3 ore și jumătate de la primul apel, toate aceste forțe îl caută.

Căutările au fost făcute ore în șir. Este pentru prima dată când se anunță că un urs a intrat în Pitești.

Previous Story

Milionarul cu afaceri în Brașov neagă speculațiile despre o relație cu Simona Halep

Next Story

Un medic de la spitalul CLINICCO Brașov explică cum a apărut infecția în corpul actorului Florin Piersic. „Practic microbii se ascund de terapia antibiotică în aceste instrumente”