Allen Coliban, vizită de lucru la Emil Boc. „Cum a reușit și cum reușește Cluj Napoca să amenajeze parcuri, să facă exproprieri pentru amenajarea de parcuri”

Last Updated on mai 22, 2021 Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat aseară că a fost la Cluj pentru a vedea cum reușește Emil Boc să construiască parcuri, cum îi convinge pe dezvoltatorii imobiliari să construiască grădinițe, creșe iar apoi le predau primăriei.

Allen Coliban: „Joi am fost la Cluj Napoca împreună cu o parte din personalul din factorii de decizie din conducerea primăriei. În mare scopul discuțiilor și scopul
vizitei a fost să punem în legătură directă compartimentele de urbanism de achiziții și de investiții pentru că avem cred eu multe informații și multe experiențe de împărtășit pe axa ceasta a municipiilor mari din România.

Allen Coliban, vizită de lucru la Emil Boc. „Cum a reușit și cum reușește Cluj Napoca să amenajeze parcuri, să facă exproprieri pentru amenajarea de parcuri” 1

Iar o temă importantă pentru noi a fost cum a reușit și cum reușește Cluj Napoca să amenajeze parcuri, să facă exproprieri pentru amenajarea de parcuri, inclusiv să se dea o nouă dimensiune relației dintre dezvoltator și administrația locală.

Pe anumite dezvoltări imobiliare, dezvoltatorul predă primăriei cu titlu gratuit, cu donație, predă grădinițe, predă școli gata construite.

Ei bine există probleme pe care va trebui să le rezolvăm în perioada următoare de pe linia aceasta a urbanismului.

Există trei direcții. În primul rând pe zona de regulamente, regulamentul planului urbanistic din Cluj presupune sau oferă posibilitatea semnării de contracte între dezvoltator și municipalitate încă din faza anterioară avizării și autorizării lucrărilor.

Asta înseamnă că municipalitatea poate să impună acestui dezvoltator, cumva are loc o negociere, cu condiția donației către primărie a diverselor elemente de infrastructură sunt permise respectivele sunt avizate respectivele proiecte.

La Brașov regulamentul nostru nu are aceste prevederi și la ora actuală ne punem problema să-l amendăm și să înlocuim, se poate face acest lucru prin hotărâre de consiliul local astfel încât pe viitoare dezvoltări să avem și noi, primăria Brașov, o poziție mai puternică.

Și să ne asigurăm că mai ales dezvoltările mari nu vin fără aceste infrastructuri.

Doi la mână vorbim de felul în care sunt executate lucrările și felul în care sunt verificate pentru că avem probleme mari cu verificarea și vreau să vă dau un exemplu de aici din teren din zona Cartierului Tractorul, o dezvoltare aflată în lucru, o dezvoltare nouă în care întregul trotuar și întregul mal este susținut de niște profile.

Mi se spune au fost pur și simplu bătute cu excavatorul.

Rezultatul este că trotuarul începe să o ia la vale. Prezintă probleme de siguranță, reprezintă probleme inclusiv la fel în care e făcută îngrădirea. Vedeți goluri care sunt lăsate, sunt mascate cu câte un meș.

Sunt lucruri total inacceptabile lucruri pe care le-am sesizat în această seară Poliției Locale, departamentului care ar trebui să constate și să sesizeze mai departe neregulile. Și totodată să amendeze astfel de situații care prezintă cu adevărat un pericol pentru cei care trec prin zonă.

Trei la mână, ne trebuie o cu totul altă atitudine cu privire la dezvoltările noi pentru că de multe ori ceea ce există la ora actuală ca regulamente și reglementări aprobate permit din păcate astfel de aberații”.

Vezi aici Video:

Previous Story

(Foto) Brasov, orașul verde, s-a mai înălțat cu un strat de asfalt. Vom avea autostradă spre Poiana Brașov?!

Next Story

Brașov. Catalin Leonte: „Cum mă, să vopsești in Aprilie și să asfaltezi in Mai? Doar o întrebare, la voi acasă tot așa faceți?”