Un grup de turişti s-a întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări”

Last Updated on mai 4, 2024 Un grup de turişti s-a întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” 1

Momente de panică pentru un grup de turişti! Aceștia au întâlnit pe traseul „300 de scări” patru urşi. Speriați turiştii au sunat la 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj de jandarmi.

„Apelul la 112 a fost primit în această după-amiază, în jurul orei 15.50, de la o persoană din grupul de turişti, care se afla pe traseul „300 de scări” din staţiunea Slănic Moldova, când i-au văzut în zonă pe cei patru urşi. (…) Jandarmii i-au însoţit pe turişti de-a lungul traseului şi i-au ajutat să coboare în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea, potrivit B1 Tv.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care întâlnesc animale sălbatice să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.
Jandarmii montani vă transmit următoarele recomandări, conform brasov.net:
în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
-să vă echipați corespunzător zonei montane;
-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
-Nu hrăniți urșii și nu vă apropiați de aceștia pentru că pot fi periculoși!

-Respectați panourile de informare și avertizare!
-Dacă observați prezenţa unui urs la mare depărtare, e bine să faceți zgomot pentru a-l îndepărta!
Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Mesaje RO-Alert în Brașov
Mesaje RO-Alert au fost primite de o parte din brașoveni, astăzi. Unul dintre acestea a fost transmis în jurul orelor 6.30 dimineața, scrie mytex.ro.

A fost semnalata prezenta unui pui de urs in Brasov, pe strada Rozelor! Evitati zona, ramaneti in locuinte! Pastrati distanta fata de animal si nu incercati sa va fotografiati cu acesta sau sa il hraniti”.

Al doilea mesaj RO-Alert: „A fost semnalata prezenta unui urs in Brasov, pe str. Camil Petrescu -zona Depou CFR! Evitati zona, ramaneti in locuinte! Pastrati distanta fata de animal si nu incercati sa va fotografiati cu acesta sau sa il hraniti”.

Șapte urși relocați din Sinaia în Gorj fac ravagii în gospodăriile oamenilor / Localnicii cer ca urșii să fie mutați în altă parte /
Primarul localității Polovragi, județul Gorj, a anunțat că a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze șapte urși aduși din Sinaia departe de gospodăriile din zonă, relatează Observatorul Prahovean.

Șapte urși au fost relocați de la Sinaia la Polovragi, la propunerea echipei de intervenție către Garda Forestieră și cu acordul gestionarul fondului cinegetic nr. 69 denumit Olteț, din județul Gorj, în luna iulie 2022″, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, care a primit un răspuns oficial de la Garda de Mediu, scrie G4Media.

Primarul localității Polovragi a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze urșii aduși din Sinaia departe de gospodăriile gorjenilor.
Cred că soluția cea mai bună este de relocare a acestor exemplare, pentru că există un pericol al agresivității acestora. Faptul că nu se speriau de petarde și că nu se speriau de prezența oamenilor ne-a făcut să credem că sunt relocați din alte zone, deoarece urșii din habitatul nostru se sperie și nu au atâta îndrăzneală. Am cerut relocarea urșilor. Acum, că a venit și răspunsul de la Garda Națională de Mediu sunt sigur că urșii sunt dintre cei aduși din alte zone“, a precizat peimarul de la Polovragi.

Previous Story

Reguli stricte pentru copii la un restaurant: Părinții sunt revoltați, localul se apără

Next Story

Lucian Mindruta și Dan Negru, dialog despre sosirea luminii cu avionul de la Ierusalim