Lucian Mindruta și Dan Negru, dialog despre sosirea luminii cu avionul de la Ierusalim

Last Updated on mai 4, 2024 Lucian Mindruta și Dan Negru, dialog despre sosirea luminii cu avionul de la Ierusalim 1

Lucian Mindruta este nemulțumit de faptul că jurnaliștii care transmit stirea cu sosirea luminii cu avionul de la Ierusalim nu verifica prea mult stirea, o servesc direct fără prea julte comentarii. Dan negru îi răspunde și-l invită la Iesuralim.

Lucian Mindruta: „Esti jurnalist. Esti trimis sa faci o stire cu sosirea luminii cu avionul de la Ierusalim.
Si o faci fara sa mai aplici rigorile meseriei tale: verificarea autenticitatii din trei surse, a credibilitatii martorilor etc.
De ce dispare orice preocupare referitoare la valoarea de adevar? Doar pentru ca ti-e frica de reactia audientei, daca ai contrazice-o?

Doar pentru ca emitentul stirii e o forta in societate?
Doar pentru ca vrei cifre de rating si le dai oamenilor stiri care le plac, indiferent daca sunt adevarate sau nu?
Si atunci, te mai poti numi jurnalist in restul zilelor din an?
Altfel spus: e de datoria noastra sa spunem oamenilor adevarul nepopular?
Sau suntem slujbasii care aduc la masa ce-a comandat clientul?”

Dan Negru: „Hai cu mine în Jerusalim, când s-o mai putea. Toți cei de acolo nu cred în miracole de magie. Nu se duc să vadă un show Copperfield. Nu e despre asta. Hai cândva acolo…”

Lucian Mindruta: „Dan Negru Am fost. Chiar si in Bethleem. Imi cer scuze ca nu mi-am lasat spiritul critic acasa”

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în România în această seară
Ca în fiecare an, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în țara noastră în decursul serii de sâmbătă. Aceasta este considerată un miracol al ortodoxiei. În fiecare an, în Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt din Ierusalim se aprinde un foc care se pogoară din cer. Acest fenomen se întâmplă între orele 12:30 și 14:30, însă ceea ce este cu adevărat este că în primele minute focul nu frige, scrie wowbiz.ro.

În decursul serii de sâmbătă, 4 mai, Sfânta Lumină va fi adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Ulterior, le va fi oferită și delegaților eparhiilor Patriarhiei Române, aflați pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

După aceea, centrele eparhiale vor distribui Lumina Sfântă de la Ierusalim fiecărei parohii, pentru Slujba de Înviere. Totodată, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, va ajunge și la Chișinău.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei”, a transmis Patriarhia, potrivit Antena 3.

Previous Story

Un grup de turişti s-a întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări”

Next Story

(Video) Bărbat, filmat când fură o bancă din fața unei clinici: ”Îl rugăm, după sărbători și după ce își face treaba cu ea, să o înapoieze”