Bacterii periculoase, descoperite în mâncarea consumată de fetiţa de 4 ani care a murit împreună cu bunica ei

Last Updated on mai 4, 2024 Bacterii periculoase, descoperite în mâncarea consumată de fetiţa de 4 ani care a murit împreună cu bunica ei 1

O fețită de patru ani s-a stins din viață, după ce a mâncat pește congelat. Și bunica ei a ajuns la spital și ulterior a murit. Medicii au reacționat în acest caz revoltător, având în vedere cât de des este consumat peștele în această perioadă, în România.

Au venit primele rezultate ale analizelor de laborator din probele prelevate de către inspectorii sanitar-veterinari în cazul fetiței care a consumat peşte de la magazinul din sat şi a murit la scurt timp împreună cu bunica ei. Se pare că peştele era infectat cu mai multe bacterii. Atât peştele, cât şi carnea de mici consumată de către familia din Spanţov, Călăraşi conţineau enterobacterii peste limita admisă, scrie Antena 3.

Această clasă de bacterii poate include unele periculoase care duc la toxiinfecţie alimentară şi ar fi putut cauza decesul fetiţei de patru ani şi a bunicii ei. Tragedia s-a produs în familia din Spanţov chiar la masa de Florii, atunci când zece persoane au mâncat peşte şi mici.

Peștele contaminat din magazin a fost la dispoziția tuturor locuitorilor din Călărași, astfel că oricine putea să ajungă în stare gravă la spital, din acest motiv. Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că o astfel de tragedie de poate repeta oricând și oriunde în România.

De asemenea, cantitățile de bacterii care au fost găsite în pește au fost de trei ori mai mari față de cele admise. Din acest motiv, medicul Tudor Ciuhodaru a spus că a fost adevărată bombă biologică.

Vestea proastă este că peștele congelat a devenit acum mai periculos, iar tragedia s-ar putea repeta. În ceea ce privește simptomele, acestea se agravează pe măsură ce cantitatea de bacterii este din ce în ce mai mare.

Vorbim despre o adevărată bombă bilogică, vorbim despre cantități de trei ori mai mari de cât cele admise de bacterie și gândiți-vă că dacă vorbim doar de salmonela simptomatologia este cu atât mai zgomotoasă și mai gravă, dacă vreți, în funcție de doza, cantitatea de bacterii ingerate. (…)

Este incredibil că lucrurile astea se repetă, mai urmează și perioada asta a Paștelui și sunt convins că mai ales prin zonele astea mai izolate, prin sate, situația asta se poate repeta oriunde și oricând.

Și cei mici sunt mult mai sensibili, apropo de ceea ce se întâmplă în momentul în care ingerăm astfel de bacterii, iar grețurile, vărsăturile, durerile abdominale, deshidratarea, toxinele care pot apărea, complicațiile renale sunt prin tabloul clinic extrem de severe și mulți dintre acești copii au nevoie chiar de Terapie Intensivă în contextul în care încărcătura microbiană este mare.

Dar, eu nu pot să înțeleg, într-un magazin neautorizat, carne ținută acolo de ani de zile, sunt instituții ale statului care trebuie să verifice că ceea ce cumpărăm din magazine este sigur pentru sănătate. Lucrurile astea sunt departe de ceea ce ar trebui să fie. Eu vorbeam la plan european de plan împotriva cancerului, de otrava din farfurie, de centre de referință care să verifice alimentele.

Dacă aceste lucruri nu sunt evaluate, adică acest standard european de calitate mă așteptam să fie valabil și în România secolului 21. Cine poate compensa prin viața unui om pierdută prin faptul că nu s-au respectat niște norme elementare de siguranță în ceea ce privește alimentele.

Este incredibil că lucrurile astea se repetă, mai urmează și perioada asta a Paștelui și sunt convins că mai ales prin zonele astea mai izolate, prin sate, situația asta se poate repeta oriunde și oricând. Sunt convins că mai există astfel de magazine, că există centre neautorizate, că există alimente necorespunzător conservate și, mai ales, ele dacă sunt ținute foarte mult, congelare, decongelare, procese repetate, condiții necorespunzătoare de depozitare, vechimea acestor alimente, toate aceste aspecte sunt factori de risc pentru sănătate și degeaba vorbesc eu de sănătate pentru că, practic, nu ai de unde să le cumperi.

Sunt acolo în zonă și mai este și tentația asta probabil că prețurile sunt mai mici și poți să fi înșelat și aici, dar din păcate se pierd vieți în România în continuare pentru că cei care trebuiau să-și facă treaba, să verifice, să închidă, să interzică și sper că măcar de acum încolo să nu se mai întâmple astfel de lucruri, nu și-au făcut treaba”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la RTV.

Previous Story

Mihai Mărgineanu dezvăluie dezamăgirea sa față de modul în care se distrează adolescenții din ziua de 1 Mai

Next Story

Reguli stricte pentru copii la un restaurant: Părinții sunt revoltați, localul se apără