Șefa DSP Brașov. “Sunt focare în instituţii, de stat sau private. Cumulează maximum 9 cazuri per focar. Profilul de imbolnăvire este un pic mai sever, ponderea pacienţilor cu forme ușoare este mai mică decât la începutul epidemiei”.

Last Updated on iulie 9, 2020 Brașovul va depăși astăzi 1800 de cazuri de coronavirus. Autoritățile nu vor să spună unde sunt focare pentru ca cetățenii să se poată feri.

Dâmbovița, Brașovul sau Argeșul sunt zonele roșii ale țării, în care numărul de îmbolnăviri a explodat de la o zi la alta. Locurile din spitale se ocupă rapid, iar cazurile sunt tot mai grave.

Șefa DSP Brașov. “Sunt focare în instituţii, de stat sau private. Cumulează maximum 9 cazuri per focar. Profilul de imbolnăvire este un pic mai sever, ponderea pacienţilor cu forme ușoare este mai mică decât la începutul epidemiei”. 1

Dr. Andreea Neculau, director DSP Brașov, pentru TVR: “Sunt focare în instituţii, de stat sau private. Cumulează maximum 9 cazuri per focar. Profilul de imbolnăvire este un pic mai sever, ponderea pacienţilor cu forme ușoare este mai mică decât la începutul epidemiei”.

Medicul Andreea Moldovan spune că situația este din ce în ce mai gravă în județul Brașov. ”Este o aglomerație foarte mare de pacienți în spitale. Ne-am relaxat prea repede”, afirmă Andreea Moldovan care e de părere că autoritățile ar trebui să facă mai multe controale pentru ca măsurile anti-epidemice să fie respectate, potrivit RFI.

„Nu sunt adepta amenzilor, a măsurilor punitive. Dar în momentul de față este nevoie de o autoritate care să reglementeze mai mult respectarea măsurilor”, declară medicul. „Vedem cu toții că nu se mai respectă regula purtării măștii în spațiile închise. Dacă ar fi controale mai ferme, alta ar fi reacția populației”, conchide Andreea Moldovan.

În ceea ce privește situația din Brașov, județ unde numărul de contagiuni a înregistrat o creștere galopantă în ultimele săptămâni, medicul afirmă că, în acest ritm, Brașovul riscă să urmeze exemplul Sucevei și să devină un mare focar de coronavirus: „Brașovul prezintă o aglomerare mare de pacienți comparativ cu alte județe. Avem mulți pacienți în spital (n.r. Spitalul de Boli Infecțioase), se intră în gardă cu 2-3 locuri libere sau chiar cu niciun loc liber. Și în alte spitale este aceeași situație. Avem toată paleta de cazuri, din punctul de vedere al gravității, existând destul de multe cazuri medii, dar și cazuri severe cu evoluție imprevizibilă”.

Previous Story

Brașov. Infectați. Patru polițiști confirmați cu COVID-19

Next Story

Brașov. Medicul Florin Orțan, mesaj pentru primarul George Scripcaru și președintele CJ Adrian Veștea: “Cate teste se efectuează pe zi la Brașov?” Acesta e un secret foarte bine păstrat. Pentru ca nu vrem sa ne liniștim, vrem doar sa știm ADEVARUL. Avem o proporție mai mare de pozitivi din rândul testaților decât alte regiuni?????? Pana când vom ști adevărul, vedem doar realitatea care ne zbârlește parul!”