George Scripcaru chemat de urgență la București pentru explicații privind poluarea extremă din Brașov! Ministrul Mediului: „După cum știți, Comisia Europeană a declanșat împotriva României procedura de …”

Last Updated on ianuarie 9, 2020 Gluma că nu există poluare în Brașov s-a încheiat. Ministrul Mediului, Costel Alexe, îl cheamă de urgență pe George Scripcaru la București pentru a da explicații privind poluarea extremă din Brașov. România riscă amendă serioasă din partea Comisiei Europene din cauza poluării din Brașov, București și Iași.
De urmărit ce se va întâmpla în perioada următoare cu șefii de la Garda de Mediu, Agenția de Mediu Brașov, mult prea prieteni cu poluatorii industriali din Brașov.

Costel Alexe: „Stimată Doamnă Primar General al Municipiului București, Gabriela Firea,
Vă reamintesc faptul că ieri, 7 ianuarie 2020, v-am trimis în mod oficial o invitație de a participa la o amplă discuție pe tema calității aerului din marile aglomerări urbane, alături de specialiștii din aparatele tehnice și de specialitate din instituțiile pe care le reprezentăm, discuție care implică și municipiile Brașov și Iași.

George Scripcaru chemat de urgență la București pentru explicații privind poluarea extremă din Brașov! Ministrul Mediului: „După cum știți, Comisia Europeană a declanșat împotriva României procedura de ...” 1

Am invitat încă de ieri toate cele trei orașe care, fie sunt sub monitorizarea Comisiei Europene, cum este cazul municipiilor Brașov și Iași, fie sunt într-o situație mai gravă, de așteptare a verdictului Curții Europene de Justiție, cum este cazul Capitalei pe care o administrați.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este autoritatea care poartă dialogul direct cu Comisia Europeană pe tema măsurilor pe care fiecare dintre cele trei municipii le implementează și obligația noastră, în calitate de autoritate de mediu, este de a trata problematica aerului la nivel national.

Prin urmare, privesc invitația dumneavoastră de astăzi ca pe un refuz de a vă alătura interesului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a dialoga instituțional, pentru a depăși o problemă care afectează deja viața celor care trăiesc în cele trei orașe care înregistrează frecvent depășiri ale concentrațiilor PM10 și PM2,5.

În final, îmi exprim speranța că, pentru binele bucureștenilor, ieșiți din retorica electorală și alegeți să vă canalizați energiile în măsuri concrete pe care să le discutăm tehnic și instituțional în data de 20 ianuarie.

Vă atașez demersul oficial transmis ieri de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a iniția un dialog transparent în problematica îmbunătățirii calității aerului în marile aglomerări urbane parte a procedurilor de infringement declanșate de Comisia Europeană împotriva României.

Cu deosebită considerație,
Costel ALEXE
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor”

George Scripcaru chemat de urgență la București pentru explicații privind poluarea extremă din Brașov! Ministrul Mediului: „După cum știți, Comisia Europeană a declanșat împotriva României procedura de ...” 2

Boroda George: „Brasovul este în infringement din cauza calitatii aerului. Aerul este toxic si cancerigen. O sursa de fum și gaze toxice este in Bartolomeu la 1500 de metri de Piata Sfatului.

Senzorii din Bartolomeu au ajuns cu masuratorile la 300 micrograme pe metrul cub particule PM2.5 . De 30 de ori limita admisă ca fiind neutră pentru sănătatea oamenilor. Ce e peste e intr-o mai mica sau in cazul nostru mai mare măsură nocivă .

Cui ii pasa ?
APM Brasov care a autorizat acest fenomen in oras ?
Garda de Mediu Brașov care nu face controale noaptea ?
Primăria Brașov ?

Consilierii Locali ?
Poliția Locală Brașov?
Dl. Scripcaru care a semnat și a fost de acord cu amplasamentul?”

‎Corneliu Teposu‎: „Domnul Scripcaru îi va spune și ministrului Costel Alexe gluma cu poluarea din oraș care provine de la micii de la Ceasu’ rău? O ia și pe colega lui din Consiliul Local să îi explice ministrului că poluarea e mai mult un subiect politic al USR și că autoritățile locale lucrează cu profesioniști încă din 2012, dar a dracului poluare se înrăutățește an de an?! Îl ia și pe domnul Chiricheș, spartanul care face lobby pentru drumuri forestiere în pădurile de deasupra Șcheiului și care a negat poluarea?

Îi va explica primarul Scripcaru ministrului Alexe ce măsuri minunate a luat când a cumpărat 105 autobuze Diesel în 2018 – 2019, deși eram în infringement pe calitatea aerului? Îi va explica că de fiabile ce sunt acele autobuze turcești, avem în trafic tot mai multe autobuze Euro 2 și 3 cu vechime mai mare de 12 ani și care probabil ar trebui casate?

Îi va explica că Consiliul Local / Municipiul Brașov este acționar la groapa de gunoi Fin-Eco cu celule (munți de gunoi) neconforme, neînchise conform legii și care emană gaze provenite din fermentarea gunoiului și mirosuri care pun în pericol sănătatea a câtorva zeci de mii de brașoveni? Cum ar fi să-i zică ministrului că prima celulă ar fi trebuit închisă de zece ani, dar n-a închis-o și nu a luat nicio măsură de mult ce îi pasă de sănătatea brașovenilor?! Da, știu că e pe raza UAT Săcele, dar Municipiul Brașov e acționar acolo și cetățenii din Triaj, Liziera, Craiter și Gemenii sunt brașoveni, sper că știe asta domnul primar al Brașovului de 16 ani și viceprimar încă patru ani.

Îi va explica primarul c-a inițiat un proiect de distrugere a Parcului Central pentru o parcare subterană de 2000 – 3000 de locuri?

Îi va explica că știe de poluatorii industriali din municipiu de mai mulți ani, de exemplu – Arcons, dar aceștia nu întâmpină absolut nicio problemă la reautorizare?

Știu că PNL a trecut pe populism, că încearcă să arate că fac ceva și că ministrul Alexe are mai mult meciuri cu pesedista Firea, dar vom vedea cât de curând dacă există ceva seriozitate în acțiunile lor.

Până una alta, primarul Scripcaru e chemat la București să dea socoteală în 20 ianuarie pentru acțiunile de reducerea poluării. Mai degrabă, pentru lipsa rezultatelor sau chiar înrăutățirea poluării din Brașov.

Suntem cu ochii pe ei.

CC: Ludovic Orban, Mircea Marian, Catalin Tolontan”

Previous Story

Brașov. Au „înghețat” roțile?! Cristina: „Autobuz linia 8 în stație la Gemenii a rămas cu roțile din fata blocate…”

Next Story

Video Brașov. Șoferii de autobuz RATBV dotați cu pături și mănuși. Sunt călătorii în siguranță dacă șoferii stau înghețați cu orele pe scaun?