Brașov, Capitala bicicliștilor? USR Brașov: „Salutăm inițiativa Primăriei Brașov de a face benzi dedicate transportului în comun pe traseul autobuzelor 4 și 5 și propunem ca pe aceste benzi să aibă acces și bicicliștii. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie însă ca …”

Last Updated on februarie 1, 2019 Brașovul este, din păcate, unul dintre cele mai poluate orașe ale României. Numărul mare de autoturisme, lipsa tramvaielor, numărul redus de troleibuze toacă mărunt sănătatea brașovenilor. O soluție ar fi renunțarea la autoturisme și mersul cu bicicleta dar trebuie piste speciale.

USR Brașov: „La USR Brașov, “s-au găsit bicicliști” care caută soluții pentru ca locuitorii Municipiului Brașov și ai Zonei Metropolitane să aibă posibilitatea de a se deplasa cu bicicleta, atât pentru treburile zilnice, cât și în scop recreațional.

Brașov, Capitala bicicliștilor? USR Brașov: „Salutăm inițiativa Primăriei Brașov de a face benzi dedicate transportului în comun pe traseul autobuzelor 4 și 5 și propunem ca pe aceste benzi să aibă acces și bicicliștii. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie însă ca ...” 1

În acest sens, salutăm inițiativa Primăriei Brașov de a face benzi dedicate transportului în comun pe traseul autobuzelor 4 și 5 și propunem ca pe aceste benzi să aibă acces și bicicliștii. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie însă ca lățimea benzilor să fie de 4.5 m, conform normelor în domeniu, în loc de 4 m, așa cum este planificat.

În privința traseului pentru biciclete dintre Valea Cetății și Centrul Civic, considerăm că varianta propusă de Primărie nu este cea mai bună soluție, fiind costisitoare și neatractivă. Această variantă, care merge pe Carpaților, Poienelor, Minerva și Crinului, se duce până la Gară și abia apoi ajunge pe Victoriei și în Centrul Civic, este un traseu ocolit, cu o lungime de 9 km, în comparație cu distanța de 4 km pentru mașini. Așadar, propunem ca pista de biciclete dintre Valea Cetății și Centrul Civic să se facă direct, pe Bulevardul Muncii, Carpaților și apoi pe Calea București, cu o distanţă de 4km și pentru bicicliști, nu numai pentru mașini.

În plus, pentru a face transportul pe biciclete cu adevărat atractiv și pentru a oferi siguranță deplină bicicliștilor, considerăm necesare alte câteva măsuri:
– la intersecțiile și giratoriile semaforizate, planificate de Primăria Brașov, să se creeze zone avansate de acumulare a bicicliștilor
– planificarea pistelor de biciclete separate de traficul rutier şi de cel pietonal
– implementarea unui sistem de bike sharing care să acopere tot orașul

Cu această ocazie salutăm inițiativa celor de la PlayBike Biciclete și Nh Bike de a face un bike-park în Masivul Postăvarul. Este o inițiativa mai veche, așteptată de pasionați.

Așteptăm opiniile voastre cu privire la aceste propuneri, dar și alte sugestii privind modul în care putem face din Brașov o adevărată capitală a bicicliștilor.

Biciclistul de serviciu: Gabriel Munteanu
#BrasovCapitalaBiciclistilor”

Previous Story

Peste 4.000 de persoane s-au mutat în Brașov, în 2018

Next Story

Marcel Bartic: „În niște licee din Brașov, elevii care nu reușesc să obțină media 8,50 sunt considerați “necorespunzători” și forțați să se transfere. E o situație sensibilă. Se vor găsi mulți care să apere dreptul acestor instituții de învățământ de a…”