Peste 4.000 de persoane s-au mutat în Brașov, în 2018

Last Updated on februarie 1, 2019 Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor a înregistrat anul trecut 9.164 de cereri de schimbare de domiciliu.

Aproximativ 40% dintre acestea (peste 4.000) sunt din partea unor persoane care nu aveau domiciliul în Brașov, iar restul, din partea cetățenilor care și-au schimbat adresa în Brașov.

Peste 4.000 de persoane s-au mutat în Brașov, în 2018 1

Lor li se adaugă alte 4.936 de solicitări pentru vize de reședință. Potrivit reprezentanților SPCLEP, există o creștere a numărului de solicitări pentru persoane care își stabilesc pentru prima dată domiciliul în Brașov, dar și o creștere a numărului brașovenilor care își schimbă adresa de domiciliu.

În total, anul trecut, SPCLEP a înregistrat 35.346 cereri eliberare acte de identitate şi vize de rezidenţă, dintre care 27.919 pentru eliberare cărţi identitate (cele mai multe pentru acte de identitate expirate – 15.432), 1.628 pentru cărţi de identitate provizorii, 326 pentru cărţi de identitate provizorii cu viză de reşedinţă pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate (necesare pentru a-şi face paşapoarte), 4.936 pentru vize de reşedinţă, 355 pentru schimbarea domiciliului din străinătate în România, iar 182, pentru dobândirea cetăţeniei.

Previous Story

Foto Brașov. Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante:”

Next Story

Brașov, Capitala bicicliștilor? USR Brașov: „Salutăm inițiativa Primăriei Brașov de a face benzi dedicate transportului în comun pe traseul autobuzelor 4 și 5 și propunem ca pe aceste benzi să aibă acces și bicicliștii. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie însă ca …”