Foto Brașov. Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante:”

Last Updated on februarie 1, 2019 Fântâna din Piața Sfatului este într-o stare deplorabilă de mulți ani. Ar trebui desființată, recondiționată sau înlocuită?

Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante: să fie desființată complet sau să fie desființată complet

Foto Brașov. Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante:” 1 Foto Brașov. Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante:” 2

Îmi place ideea unui amfiteatru, de mici dimensiuni, în care oamenii pot asista la un mic eveniment pe o mică scenă din piatră. Chiar să fie loc pentru niște muzicieni care să anime Piața cu o muzică bună.”.

Gabi Buhus: Trebuie facut unitar ceva la nivelul intregii piete (incluzand si Republicii). Altfel risti sa ai o nuca-n perete. Pentru asta trebuie un concurs competent, ca altfel vine “o firma din ilfov” si face ceva frumy cu inox luminite si muzica.

Sebi Patru: Sau poate dam bani si facem una calumea. Brasovul ar avea ceva istorie cu fantanile arteziene. Si lumea e obisnuita sa fie o fantana in Piata. Poate gasim o solutie misto. Dar decat asa cum e acum mai bine deloc.

Laura Istrate: Mie imi place ideea de fantana dar e mai faina cea de la Casa Armatei. Nu as vrea sa nu mai fie fantana deloc. Sa se schimbe designul dar sa n-o dam in din alea exagerate cu muzica si culori.

Foto Brașov. Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante:” 3

Gruia Hilohi: Mai bine să fie lăsată aşa deocamdată. Şansele de a fi conceput / realizat ceva mai bun în locul ei sunt NULE, la Braşov în acest moment. Să vedem ce va ma fi în viitor. Atitudinea corectă faţă de un ansamblu cum este Piaţa Sfatului ar fi restaurarea, şi nu inovarea. Restaurare înseamnă (pe scurt) readucerea la o imagine caracteristică din trecut, cu păstrarea funcţionalităţilor actuale.

Gabi Buhus: Cam de aia ma tem si eu in principal. Ca riscam sa inlocuim ceva vechi si cam neinspirat cu ceva facut de firmele “alea care trebuie” cu materiale de bricostore. Ca sigur nu ma tem ca iese ceva de premiii internationale in contextul actual.

Foto Brașov. Mihai Tatu: „Piața Sfatului, un punct de reper al Brașovului, găzduiește hidioșenia asta de fântână. Nu știu cum vi se pare, dar cred că a venit vremea să se facă ceva cu fântâna asta. Eu zic că sunt două variante:” 4

Mihai Bodea: Eu cred că fântâna face parte dintr-un ansamblu unitar și are aspectul specific al unei perioade precise. Nu cred că memoria locului trebuie să fie alterată, chiar dacă nu ne place neapărat aspectul sau perioada. Nu e vorba de paseism ci de necesitatea memoriei. Chiar și starea de conservare reprezintă un reper în acest sens: cam atât de bine se proiecta și se executa în epoca de aur. În plus funcția de acum mi se pare importantă în spațiul arid al pieței, lucru confirmat de mulțimea care se adună în jur. Aș prefera o restaurare.

Previous Story

Brașov. Naomi Reniuț-Ursoiu: „Nici nu am apucat să celebrez cei 150 de ani de la nașterea Dr. Ioan Meșotă, că am aflat că liceul care-i poartă numele împreună cu alte 2 colegii din Brașov – Șaguna și Moisil – prin regulamentele interne, au decis ca elevii de gimnaziu care nu obţin media generala min. 8.50 să fie declaraţi „necorespunzători cu standardele şcolare asumate” si obligaţi să …”

Next Story

Peste 4.000 de persoane s-au mutat în Brașov, în 2018