Brasov: Sperante de caldura pentru 12.000 de apartamente. Tetkron si-a asumat datoriile, trebuie si Primaria sa faca la fel

Last Updated on octombrie 14, 2015

Brașovenii branșați la sistemul centralizat de încălzire ar putea avea din nou apă caldă. Tetkron ar fi dispusă să acopere pierderile pe reţelele de distribuţie a agentului termic, acumulate în al doilea semestru al anului trecut, plătind către Bepco 7,6 milioane de lei. Mai este nevoie însă şi de semnarea unui nou contract între Tetkron şi producătorul de agent termic Bepco, în locul celui care a expirat în aprilie 2014.

Adunarea Generală a Asociaţilor Tetkron (AGA), întrunită ieri într-o nouă şedinţă pentru a încerca să deblocheze criza în care se află din cauza datoriilor către producătorul Bepco, a decis în favoarea acoperirii pierderilor de pe reţele pe 2014. Aceasta este o variantă de capitalizare a societăţii, astfel încît Tetkron să poată plăti facturile restante pe care le are la Bepco şi care au dus la executarea silită şi la oprirea furnizării de agent termic, scrie monitorulexpres.ro

Pentru ca apa caldă să ajungă în apartamentele cetăţenilor branşaţi la sistemul centralizat este nevoie însă şi de semnarea unui nou contract între Tetkron şi Bepco, în locul celui care a expirat în aprilie 2014. Condiţia unui nou contract a fost pusă de Bepco, susţine consilierul local Răzvan Popa, care a adăugat că discuţiile se vor duce, din acest punct de vedere, pe modul în care vor fi suportate de acum încolo pierderile.

Previous Story

Sofer din Brasov implicat intr-un carambol: „Oamenii erau undeva sa isi faca nevoile, pe camp, eu am venit din spate, tirul din fata”

Next Story

Brasov: Avocatul Ioan Adam si-a recunoscut vinovatia. „Recunosc faptele. Le inteleg”