(Video) Chinezii au livrat „trenul viitorului”: va face legătura între Brașov – București -Constanța

Last Updated on aprilie 24, 2024 (Video) Chinezii au livrat „trenul viitorului”: va face legătura între Brașov - București -Constanța 1

Producătorul chinez CRRC a adus primul său tren electric în România, modelul fiind cel care acum câţiva ani urma să fie livrat Autorităţii de Reformă Feroviară. După omologarea TSI, acesta va funcţiona pe rutele Bucureşti – Braşov – Constanţa, informează stiripesurse.ro.

A sosit la Constanţa prima ramă electrică fabricată în China, care în curând va face mai plăcute călătoriile cu trenul prin România. Conducătorii delegaţiei gigantului constructor chinez de utilaj feroviar – CRRC, împreună cu cei ai bucurosului beneficiar român – ASTRA TRANS CARPATIC au sărbătorit fericitul eveniment la Asociaţia Română de Prietenie cu China, au vizitat Universitatea – Window of Shanghai şi au imortalizat, cu zeci de poze, frumoasa întâlnire prietenească”, acesta este mesajul postat pe o reţea de socializare de prof.univ.dr. Aurel Papari, preşedintele fondator a Universităţii Andrei Şaguna.

Operatorul de transport feroviar de călători Astra Trans Carpatic a achiziţionat trenul electric de la compania chineză CRRC Sifang, pe care speră să îl introducă în circulaţie în cel mai scurt timp. Rama, având trei vagoane, a ajuns deja în Portul Constanţa şi a plecat Bucureşti. Urmează omologarea TSI (Technical Specifications for Interoperability) şi apoi punerea în circulaţie.

Pe o ploaie măruntă întâmpinăm în Bucureşti Băneasa spre Gara de Nord prima ramă CRRC Sifang SFEMU care a venit în România, urmând să intre în procesul de autorizare şi punere în funcţiune în scurt timp. Conform informaţiilor mobilitate.eu, rama este a Astra Trans Carpatic, fiind prima dintr-o flotă ce va creşte constant în următorii ani”, a anunţat Trainspotting Romania pe pagina sa de Facebook.

(Video) Chinezii au livrat „trenul viitorului”: va face legătura între Brașov - București -Constanța 2

(Video) Chinezii au livrat „trenul viitorului”: va face legătura între Brașov - București -Constanța 3

Din datele prezentate de producătorul chinez pe internet, aflăm că viteza maximă de funcţionare a trenului este de 160 km/h. Este un produs reprezentativ, sigur, fiabil şi confortabil, îndeplinirea celor mai recente cerinţe STI privind coliziunile, protecţia mediului şi prevenirea incendiilor.

Cu boghiul independent pentru fiecare unitate, trenul are o întreţinere convenabilă şi o rată ridicată de utilizare a spaţiului interior. Trenul este echipat cu două sisteme de semnalizare independente, care poate trece automat în funcţie de modul semnalului de la sol. Trenul se bazează pe tehnologie cu podea joasă, uşa cu deschidere largă, dispozitivul de compensare a distanţei platformei şi rampa mobilă sunt adoptate pentru tren, aducând confort pasagerilor.

Elevi blocați trei ore în Gara Buda, în drum spre Brașov (video)
Elevii mai multor școli din Ploiești care, în „Săptămâna Verde”, ar fi trebuit să ajungă în excursie la Brașov, au rămas blocați în gara Buda, după ce conductorul trenului particular 11029 a semnalat defecțiuni la locomotivă, relatează Observatorul Prahovean.

„Trebuia să fim în Brașov la 11.30 cu trenul Regio Călători 11029. Ni s-a promis că vom fi preluați de 11031 care trebuia să ajungă la 11.30, dar acum am aflat că are întârziere 50 de minute. Nimeni nu ne comunică ceva clar și oficial”, a susținut unul dintre însoțitorii grupurilor de copii, pentru sursa citată.
Regio Călători a confirmat faptul că trenul 11029 care ar fi trebuit să îi ducă pe copii la Brașov a întâmpinat o defecțiune la locomotivă. „Cunoaștem situația, un alt tren care vine de la Iași ar trebui să preia grupul în aproximativ 15 minute”, spuneau reprezentanții companiei feroviare, în jurul orei 14.00.

De fapt, situația s-a înrăutățit, a relatat pentru mytex.ro brașoveanca Dorina Moacă.
S-a defectat locomotiva de Regio Călători în Buda la 9.15, de la București spre Brașov, am așteptat următorul regio și acela întârziat care a ajuns în Buda la 12.25, pentru că la Ploiești așteaptă Regio care vine de la Iași ( și acela întârziat ) și acolo se unesc și vin împreună la Brașov. În total am stat 3 ore. Pe noi cine ne despăgubește pentru timpul pierdut? Nici măcar scuze nu și-a cerut compania!”

Previous Story

(Video) Brașov. Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări se vor deschide pentru vizitare din acest weekend. Programul obiectivului

Next Story

(Video) Furtună violentă în Poiana Brașov: Zeci de copaci doborâți, drumuri blocate și terase distruse