Lucrarile la liftul pe plan inclinat de la Rasnov ar putea fi terminate luna viitoare

Last Updated on februarie 6, 2015

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a anunţat ieri că lucrările la liftul pe plan înclinat de la Râşnov sunt aproape finalizate. În prezent, a explicat el, se lucrează la calea de rulare a liftului, dar şi la finalizarea amenajării clădirii staţiei de plecare şi a platformei de belvedere de lângă cetate.

„Este un proiect extrem de complex, având în vedere relieful, astfel că timp de şase luni, din iunie şi până în noiembrie, s-a lucrat la dislocarea blocurilor de rocă.  Acum suntem pe ultima sută de metri şi, dacă vremea va fi favorabilă, cred că proiectul va putea fi terminat luna următoare”, a explicat Veştea.

Lucrările la acest obiectiv au fost deosebit de complexe. Astfel, pentru turnarea pilonilor care susţin calea de rulare a fost nevoie de ajutorul unui elicopter utilitar, iar montarea şinelor este executată cu ajutorul unei macarale de 220 de tone.

Traseul liftului va avea o lungime totală de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 94 de metri, iar unghiul de înclinare va fi de 34 de grade. Liftul va face 12 curse pe oră, cu o viteză de 2,5 metri pe secundă, cabina acestuia având capacitatea de a transporta 30 de persoane pe cursă. Consumul de energie pentru acest lift va fi unul redus, ţinând cont că are o contragreutate, şi totodată, este şi un mijloc de transport ecologic. Autorităţile râşnovene estimează că numărul turiştilor va creşte cu cel puţin 20% după ce se va amenaja acest lift. (sursa: mytex.ro)

Investiţia se ridică la 10,71 milioane de lei, iar proiectul beneficiază de finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov.

Previous Story

VIDEO Tinerii se pot casatori in Cetatea Fagaras. 5.000 de lei costa o nunta in al doilea cel mai frumos castel al lumii

Next Story

Amintiri din Brasov: Strada Republicii, 1987