(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Locul cu cea mai pură apă. Se spune că toţi cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul

Last Updated on aprilie 24, 2024 (Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Locul cu cea mai pură apă. Se spune că toţi cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul 1

Lacul Sfânta Ana, din apropiere de Tuşnad, are cea mai pură apă – se apropie de apa distilată. De aici şi legendele potrivit cărora cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul! Mii de turişti ajung aici pentru poveşti şi relaxare.

Înconjurat de munţi, Lacul Sfânta Ana este o perlă a Ţinutului Secuiesc. Aflat la aproximativ 50 de kilometri de Miercurea Ciuc, locul atrage anual mii de turişti dornici să se relaxeze în natură.
Fată, pentru Observator TV: Este foarte frumos şi vremea este superbă! Am prins o zi grozavă!
Tânăr: Se observă cu ochiul liber verdele, foarte frumos!

Bărbat: Putem să ne relaxăm pe malul lacului, să admirăm priveliştea, a fost amenajat în ultima vreme destul de frumos. Turismul în zonă a înflorit de când s-a amenajat în acest fel!

Locul din România cu cea mai pură apă
Lângă lac, se poate face picnic şi sunt zone special amenajate și pentru camping. De asemenea, există posibilitatea plimbărilor cu barca, contracost. – 50 de lei pentru adult şi 25 pentru elevi.

Dosa Elek Levente, Director rezervație pe barcă: Cu acesta organizăm curse de circa jumătate de oră de lac. Se face o tură în formă de inimă. Mergem, accesăm zona cea mai adâncă şi după aceea revenim la ponton.

Bătrân: Noi am mai fost aici, cred că e a cincea sau a şasea oară, nici nu mai ştiu de câte ori am fost. Am fost şi toamna, şi iarna, şi primăvara. merită, merită să fie văzut.

S-a format pe fundul unui crater
Lacul s-a format pe fundul singurului crater rămas intact în Europa Centrală şi de Est. Are o suprafaţă de aproape 20 de hectare și o adâncime maximă de 7 metri.

Dosa Elek Levente, Director rezervație: Începutul sezonului la lacul Sfânta Ana îl avem la începutul lunii aprilie, asta înseamnă că se pot vizita ambele rezervaţii, atât lacul Sf Ana, cât şi Tinovul Mohoş. Locaţia fiind una perfectă pentru a învăţa despre procesele naturii, despre plante, tot ce înseamnă a trăi în natură. Cei care sunt mai spirituali au posibilitatea să viziteze Capela Sf Ana.

Scăldatul în Lacul Sfânta Ana este interzis, însă o superstiție locală spune că cei care se spală pe mâini cu apa din lac vor fi protejați tot anul.

În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, cea mai cunoscută este fiind cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate, scrie Agerpres.

Acest loc şi împrejurimile sale au fost considerate sfinte încă din vremea popoarelor precreştine, această credinţă fiind păstrată şi în zilele noastre. În apropierea lacului se află o capelă catolică ridicată în cinstea Sfintei Ana, care în fiecare an este loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi.

Previous Story

Brașovenii și turiștii se vor putea bucura de plimbări nocturne pe Drumul vechi spre Poiana Brașov

Next Story

Ploșnițele dantelate invadează Brașovul: Primăria anunță măsuri împotriva ploșnițele dantelate – tigrul platanului