Brașovenii și turiștii se vor putea bucura de plimbări nocturne pe Drumul vechi spre Poiana Brașov

Last Updated on aprilie 24, 2024 Brașovenii și turiștii se vor putea bucura de plimbări nocturne pe Drumul vechi spre Poiana Brașov 1

Drumul vechi spre Poiana Brașov va fi transformat de Primăria Brașov într-o alee de promenadă, prin instalarea unui sistem de iluminat pe acest traseu, între Pietrele lui Solomon și Poiana mică, anunță Brașov.net.

Drumul vechi spre Poiana Brașov este principala legătură pietonală între oraș și stațiune, după ce în anii ’60 s-a deschis noul drum rutier. Foarte mulți brașoveni și turiști aleg să se plimbe, în aer curat, pe acest drum, mai ales că este un traseu ușor, inclusiv pentru familiile cu copii mici. Pentru a le da posibilitatea tuturor celor care vor să se bucure de o plimbare pe acest drum, inclusiv după lăsarea serii, vom instala un sistem de iluminat public între Pietrele lui Solomon și Cabana Junilor.

I-am cerut proiectantului ca soluția de iluminat, pe care o vom prezenta poimâine Consiliului Local, să fie una care să nu afecteze fauna din zonă, una care să nu deranjeze animalele sălbatice din pădurile din jur”, a precizat primarul Allen Coliban, citat de G4Media.

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul de 2,55 de km va fi instalată o rețea subterană de alimentare cu energie electrică și vor fi montați 62 de stâlpi, cu o înălțime de 4 metri, echipați cu sisteme de iluminat tip LED.

Studiu de fezabilitate privind extinderea sistemului de iluminat va acosta 1,59 milioane de lei.

Care este preţul unui pachet de 3 nopţi cu mic dejun şi masă de Paşte incluse
Mihai Moisescu, reprezentant hotel: Voucher suplimentar de 25 de euro pe cameră, pe sejur, terapii suplimentare discountate. Pentru cei mici, fiind o sărbătoare de familie, avem pregătite ateliere de creaţie, vânătoare de ouă fermecate, teatru interactiv şi o vizită la o fermă.

Cei care aleg să petreacă Paştele departe de casă nu vor duce dorul bucatelor tradiţionale. Ofertele includ un meniu bogat, care are în centru carnea de miel şi pasca.

Gabriel Roșca, dorector hotel, pentru Observator TV: Mic dejun pascal şi, de ce nu, a la carte, cu un discount de 10% din meniu. Avem borş de miel, friptură de miel şi cozonac, ouă roşii. Întâmpinăm turiştii în noaptea de Înviere cu pască şi ouă roşii şi dans şi muzică.

Preţurile pentru un astfel de răsfăţ pornesc de la 2.000 de lei pentru o cameră dublă la un pachet de trei nopţi şi pot ajunge până la 4.000 de lei pentru cazare de cinci zile cu toate facilităţile incluse.

Mihai Moisescu, reprezentant hotel: Avem un grad de ocupare de 70% la momentul actual, mai bine ca anul trecut cu 10%.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cu două săptămâni înainte de vacanţă aproximativ trei sferturi din locurile de cazare sunt deja ocupate în staţiunea braşov. Cei mai mulţi dintre turiştii care şi-au făcut rezervarea pentru pachetul de 5 nopţi de cazare.

Turiştii care nu îşi doresc să stea doar în hotel şi sunt dornici de aventură au opţiunea de a închiria o bicicletă electrică cu 250 de lei pe zi, iar cei mai curajoşi pot să zboare cu parapanta, alături de un pilot atestat. Pentru o astfel de experienţă inedită vor scoate din buzunar 500 de lei.

Previous Story

(Video) Livrator pe scuter lovit de două mașini după ce a trecut pe roșu

Next Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Locul cu cea mai pură apă. Se spune că toţi cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul