În teste la Braşov: „priza la stâlp” pentru mașinile electrice. Gratuit 6 luni

Last Updated on martie 18, 2024 În teste la Braşov: „priza la stâlp” pentru mașinile electrice. Gratuit 6 luni 1

Municipalitatea braşoveană are în plan să instaleze staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe trei stâlpi de iluminat din oraş, printr-un proiect cu finanţare europeană, anunță BZB.

Pentru a implementa acest proiect, Primăria Braşov va supune aprobării Consiliului Local Braşov, în şedinţa de plen din 19 martie, un proiect de hotărâre privind aprobarea unei convenţii-cadru de parteneriat în vederea dezvoltării infrastructurii urbane de încărcare a bateriilor autovehiculelor electrice din cadrul proiectului pilot „EV charging from lampposts” cofinanţat de EIT Urban Mobility.

Soluţia SimpleCharge de a instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat stradal este o soluţie promiţătoare care poate contribui la creşterea accesibilităţii şi a disponibilităţii infrastructurii de încărcare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, conform bzb.ro.
„După instalarea staţiilor, se va trece la testarea soluţiei de încărcare a autovehiculelor electrice pe o perioadă de şase luni, fără costuri pentru utilizatorii finali, în condiţiile prevăzute in cadrul de parteneriat propus spre aprobare”, se mai arată în referat.

Brașovul, un oraș prietenos cu mediul: Aproape toate taxiurile din Brașov sunt Euro 6, hibride sau electrice
În urmă cu doi ani, mai mult de jumătate dintre taxiurile din Brașov erau cu motorizare Euro 4 sau Euro 5. Pentru prima dată după 2008, vor fi acordate autorizații taxi noi, scrie Monitorul Expres.

Primăria Brașov continuă programul de tranziție spre un oraș prietenos cu mediul, prin achiziția de mijloace de transport în comun ecologice, crearea infrastructurii pentru dezvoltarea transportului alternativ și, nu în ultimul rând, implementarea unor politici publice care au ca efect reducerea poluării la nivelul orașului.

O astfel de decizie strategică a fost cea care a vizat, în 2022, modificarea regulamentului serviciului de taximetrie, astfel că, în mai puțin de doi ani, Brașovul a ajuns, de la un parc de taximetre din care peste 50% dintre autoturisme aveau motorizare Euro IV sau V, la un parc în care peste 90% sunt autoturisme cu motorizare Euro 6, hibrid sau electric, iar din cele 96 rămase cu motorizare euro 5, 81 au și instalații GPL.

,,Brașovul devine, de la un an la altul, un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș în care te simți mândru că locuiești și muncești. Una dintre măsurile care duc la creșterea calității vieții este cea legată de schimbarea paradigmei mobilității, de la a avea autoturismul propriu, la utilizarea soluțiilor alternative de transport: transportul în comun, vehicule electrice sau hibrid, bicicletă sau alte soluții de transport prietenoase cu mediul. Serviciile de taxi fac parte din această componentă de mobilitate, iar implementarea noului regulament a dus la îmbunătățirea calității acestui serviciu, dar și la reducerea poluării cauzate de traficul auto.

Astăzi, am ajuns în etapa în care 91% din ceea ce înseamnă autoturismele taxi sunt cu motorizare Euro 6, hibrid sau electric. În acest moment am depășit inclusiv ținta asumată pentru 31 decembrie 2024, care prevedea ca 51% din parcul auto să fie minim Euro 6, ceea ce este încă o dovadă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul Allen Coliban.

În prezent, în municipiul Brașov sunt autorizate pentru a furniza servicii de taxi 881 de autoturisme cu motorizare Euro 6 (din care 760 și cu GPL), 99 cu motor hibrid, 2 electrice și 96 cu motorizare Euro 5 (din care 81 și cu GPL).

Previous Story

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a distrus cu furca mașina unui petrecăreț, disperat că muzica era prea tare. A distrus luneta, capota și plafonul mașinii

Next Story

(Video) Cum l-au găsit poliţiştii pe Radu Ayan, copilul de 2 ani dispărut. A stat o noapte întreagă singur, în pădure. „A avut puterea să strige la noi. L-am auzit, ne-am dus şi l-am luat, l-am adus”