(Foto) Primul automat de cartofi din România. „Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acum, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă”

Last Updated on februarie 5, 2024 (Foto) Primul automat de cartofi din România. „Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acum, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă” 1

Un fermier din România a rezolvat problema comercializării cartofilor. Bărbatul şi-a deschis un automat pentru vânzarea acestora şi spune că acum se poate ocupa de munca la câmp, în loc să stea la vânzare.

Potrivit fermierului Jaroslav Zetocha, automatul este practic un ansamblu compus dintr-un terminal de plată, unde se poate plăti cash sau cu card, și din mai multe boxuri/compartimente grupate, unde se pun produsele pentru vânzare. Partea din față a boxului este din policarbonat. Cumpărătorul vede ceea ce cumpără și, în același timp, oferă rezistență și durabilitate, scrie Antena 3.

După selectarea numărului care apare pe box, cumpărătorul își alege modalitatea de plată (cash/card), achită produsul, iar după ce plata este acceptată, lumina interioară se stinge, ușa se deschide și produsul se poate ridica.

“Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, povestește fermierul, potrivit transilvaniabusiness.ro.

(Foto) Primul automat de cartofi din România. „Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acum, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă” 2

Fermierul Jaroslav Zetocha este din Șinteu, județul Bihor. Bărbatul spune că automatul de cartofi deschis de el, lângă locuinţa sa, este primul de acest fel din România.

În ultima perioadă s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acum, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket.

Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”, a povestit Jaroslav Zetocha.

La o vizită în Austria, a dat peste un fermier care avea instalate astfel de automate în mai multe locații. Fermierul român a găsit distribuitor local în România de unde a și achiziționat automatul.

Și-a construit o căsuță de lemn, a instalat-o lângă casă, aproape de drumul național care trece prin localitate și a început să-și vândă produsele.

Româncă, uluită de produsele găsite într-un supermarket din Germania: „supă la baton”

O româncă din Germania a postat pe TikTok imagini cu câteva dintre produsele alimentare „ciudate”, găsite într-un supermarket din Germania, potrivit Știri Diaspora. Videoclipul său a stârnit valuri de reacții.

Produse alimentare ciudate, dar obișnuite pentru nemți”, spune Natalia, într-un videoclip în care arată o serie de alimente pe care le-a găsit pe rafturile magazinelor din Germania și care i-au atras atenția, scrie Adevarul.

(Foto) Primul automat de cartofi din România. „Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acum, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă” 3

În imagini, românca arătă un borcan cu cartofi curățați de-a gata „pentru oameni ocupați”, explicând că a găsit și „cartofi curățați și tăiați, la borcan, pentru oameni foarte ocupați”.

Suc de varză, suc de sfeclă sau suc de legume, la cutie, sunt alte câteva produse care i-au atras atenția.

Imediat după postare au apărut și reacțiile în care urmăritorii au indicat și alte produse neobișnuite pentru români care pot fi cumpărate din magazine, precum ouăle deja fierte sau mămăliga vidată.

„În Irlanda sunt ouă conservate la borcan, curățate”, a precizat un comentator

„Bine că mâncăm noi șoriciul direct de pe porc și ne mândrim cu asta”, a scris un alt comentator.

„Eu am luat usturoi curățat la borcan de jumătate de kilogram pentru a pune șunca la saramură. Nimic rău până aici, dar s-a înverzit toată șunca”, a precizat altcineva potrivit Știri Diaspora.

Previous Story

Oraşul unde terenul agricol a ajuns să se vândă cu 30.000 de euro/hectar

Next Story

Cele mai sigure locuri din Europa. Brașovul se numără printre ele