(Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav

Last Updated on februarie 23, 2021 Scandal la Ghimbav după ce oamnii Primăriei s-au apucat de măcelărit copacii din localitate sub denumirea savantă de „toaletare”.

Nelu Corbu: „Imi imaginez urmatoarea scena la Ghimbav:
-uite niste gunoaie pe marginea raului, ce facem:
a) strangem gunoaiele
b) radem copacii.

(Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 1 (Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 2 (Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 3

”Primarul din Ghimbav: radem copacii, ce gunoaie vedeti voi acolo, e perfect normal sa fie asa!”
PS: sa nu credeti ca nu am facut criza de nervi cand am vazut ca inca se mai ”toaleteaza” arbori in Brasov dar se pare ca sunt cereri cu sutele trimise catre primarie de catre asociatiile de locatari, institutii sau persoane fizice. Cam atata intelege romanul din grija pentru natura sau pentru frumosul ce vine odata cu apropierea de ea.
Va spun sincer ca m-am plimbat prin lumea asta in lung si in lat dar rar mi-a fost dat sa vad atata ura pe copaci ca in Romania”.

Diana Botescu: „Scrisoare deschisă.
Dlui Primar al Orașului Ghimbav,
Un masacru în numele „orașului verde.” Trei lucrători înarmați cu drujbă și lipsiți în mod evident de orice pregătire în domeniu au ras toată suflarea verde în amonte de podul de pe str. Morii pe malul cu parcul. Toaletarea a lăsat în urmă trunchiuri fără crengi, o priveliște cel puțin tristă, dacă nu revoltătoare pentru orice om care iubește natura fie și numai cât să-și dorească să aibă un copăcel și o floare în grădina lui.

„Acolo se va construi o esplanadă unde ghimbășenii să poată vedea apa și să se poată plimba”, mi-a spus Domnul Primar în timpul audienței telefonice pe care a avut bună-voința să mi-o acorde. Și mi-a mai spus că era necesară toaletarea pentru a se putea curăța malurile de buruieni și a se putea întreține.

(Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 4 (Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 5 (Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 6

Vă spun domnule Primar că vin și ajut la curățarea malurilor cu mâna mea oricând veți cere asta, așa cum fac, de altfel, în fiecare an măcar pe o lungime de vreo 200 de m în dreptul casei mele, dar nu e nevoie de masacrarea vegetației pentru a face asta. Vă mai spun domnule Primar că acolo, pe malul acela, veneau vara copiii la joacă și bunicii sau părinții stăteau să se adăpostească la umbra răcoroasă a sălciilor, să se bucure de liniștea și frumusețea zonei, în ciuda stării deplorabile a parcurilor și a lipsei amenajărilor urbane decente.

De asemenea, domnule Primar, cum v-am spus și la telefon, o esplanadă și un loc de agrement de-a lungul malurilor este o idee minunată, chiar dacă nu vă aparține și ați preluat-o în campanie de la adversarii dvs. politici. Dar fără o colaborare concretă, proactivă cu cele două primării din amonte pentru a stopa poluarea masivă a cursului de apă, orice amenajare în scopuri de agrement va fi întocmai precum a-i pune chelului tichie de mărgăritar. Ne vom plimba pentru a admira sutele de peturi și deșeuri agățate de maluri. Și rămânem condamnați să auzim vorbe mari pentru a descrie fapte mici.

(Foto) Copaci măcelăriți de Primăria Ghimbav 7

Vă invit să faceți publice planurile dumneavoastră legate de esplanadă și de amenajarea zonei și vă invit să faceți consultări publice și informarea cetățenilor, așa cum fac toate administrațiile europene care doresc să dezvolte orașe verzi și durabile având în centrul atenției cetățeanul.

Nu țineți planurile de dezvoltare secrete. Căutați specialiști și cereți-le părerea. Informați cetățenii. Administrația dumneavoastră nu este deloc transparentă, deși a fost una dintre promisiunile dvs. de campanie. Stopați masacrarea vegetației și toaletați conform normelor și practicilor din domeniu, apelând la prestatori specializați.
A dumneavoastră,
D.B”.

Previous Story

Brașov. Surse. Trei angajați de la Achiziții Publice din Primărie au demisionat după începerea auditului comandat de Allen Coliban

Next Story

Brașov. Tu ce alegi? Mihaela Chirvasa: „Sa zicem ca locuiesc in Răcădău și azi am o treabă în Tractorul. Îmi ia 9 minute door-to-door cu mașina (daca e trafic, 12 minute), iar cu transportul alternativ 36 de minute (autobuz si mers pe jos aproape 2km, conexiune o dată la 15 min). Mno, oricât de ecologista as fi, ce credeți ca aleg?”