Brașov. Felicia, în izolare, asistentă medicală la Maternitatea Brașov secția ATI, de 33 ani. “Prima săptămâna petrecută în spital nu a fost deloc ușoară, fără să poți merge acasă, la familie, după o tură de 24 de ore, dar mai ales pentru că nu te poți opri să te întrebi mereu: “Dacă mă îmbolnăvesc și eu?”. Rezultatul …”

Last Updated on aprilie 14, 2020 Viață grea pentru cadrele medicale. Fac ture de 24 de ore iar apoi intră în izolare pe la vreun hotel, fără să-și vadă familia, față în față.

USR Brașov: „Felicia este asistentă medicală la Maternitatea Brașov (Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Dr I.A.Sbarcea”), secția ATI, de 33 ani. Ea se află acum în izolare, după ce, timp de o săptămâna, nu a ieșit din spital și a lucrat ture de 24 de ore cu 24 de ore pauză.
Maternitatea nu este spital COVID, dar aici ajung paciente din diverse zone din judeţ, inclusiv de la spitalul din Sfântu Gheorghe, care a fost declarat focar de COVID-19, așadar oricare dintre ele ar putea fi infectată, iar o parte dintre ele chiar sunt.

Brașov. Felicia, în izolare, asistentă medicală la Maternitatea Brașov secția ATI, de 33 ani. “Prima săptămâna petrecută în spital nu a fost deloc ușoară, fără să poți merge acasă, la familie, după o tură de 24 de ore, dar mai ales pentru că nu te poți opri să te întrebi mereu: “Dacă mă îmbolnăvesc și eu?”. Rezultatul ...” 1

După ce a intrat în izolare, Felicia a fost testată, împreuna cu tot personalul de pe tură, iar rezultatul a fost negativ. Nu are cuvinte să exprime cât de bucuroasă a fost când a aflat rezultatul, știind că a intrat în contact cu mai multe persoane infectate sau posibil infectate.

“Prima săptămâna petrecută în spital nu a fost deloc ușoară, fără să poți merge acasă, la familie, după o tură de 24 de ore, dar mai ales pentru că nu te poți opri să te întrebi mereu: “Dacă mă îmbolnăvesc și eu?”. Rezultatul negativ mi-a readus însă optimismul și încrederea că, dacă ne protejăm așa cum trebuie, putem să rămânem sănătoși şi să ne facem datoria. Nu numai în cazul meu, dar și al întregului personal de pe tura mea, echipamentul complet de protecție, folosirea lui corectă, respectarea procedurilor şi circuitele bine puse la punct ne-au ajutat să trecem cu bine peste prima săptămâna de spital.

În acelaşi timp, aş vrea să le transmit viitoarelor mămici să vină cu încredere la Maternitate, pentru că vor naște în condiții de siguranță, fiind protejate și ele, și bebelușii lor.”

De lunea viitoare, Felicia va intra din nou o săptămână în spital, apoi alte două săptămâni de izolare și tot așa, atâta timp cât va fi nevoie. Se simte însă în siguranță, ştiind că are la dispoziție echipamentul de protecţie necesar şi sunt luate toate măsurile pentru protejarea personalului si a pacienţilor”.

Previous Story

Brașov. Spitalul Sf. Constantin face teste de coronavirus pentru medici și pacienți. „Spitalul Sf. Constantin are de săptămâna aceasta un nou laborator de biologie moleculară în cadrul căruia …”

Next Story

Brașov. 18 pacienți în stare severă cu coronavirus, 35 vindecați și externați