Brașovul poluat. 23.000 de decese au loc în România din cauza polării aerului. Ministrul Mediului: Brașovul trebuie să pună la punct planul integrat de management privind calitatea aerului

Last Updated on februarie 28, 2018 Zilele trecute, Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că planul integrat de management privind calitatea aerului pentru Capitală, Iaşi şi Braşov este în dezbatere publică şi va fi aprobat la sfârşitul lunii mai de către consiliile judeţene. Din păcate, brașovenii nu sunt informați despre pericolele actuale pentru a putea lua măsuri până la rezolvarea problemei.

„Am prezentat situaţia celor trei municipii din România, respectiv Capitala, municipiile Iaşi şi Braşov şi am prezentat domnului comisar că, în urma discuţiilor avute la Bruxelles, au avut loc întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu primarul Capitalei (Gabriela Firea – n.r.), cu primarul Iaşiului şi al Braşovului şi am prezentat la zi planul integrat de management privind calitatea aerului. Tocmai a intrat pe calea cea bună, în sensul că este în dezbatere publică şi la sfârşitul lunii mai va fi aprobat de consiliile judeţene.

Brașovul poluat. 23.000 de decese au loc în România din cauza polării aerului. Ministrul Mediului: Brașovul trebuie să pună la punct planul integrat de management privind calitatea aerului 1

După ce aceste planuri vor fi aprobate prin hotărârile consiliilor, imediat vom notifica Comisia Europeană, astfel încât să ne ţinem de punctajul pe care l-am făcut împreună”, a afirmat ministrul Gavrilescu, citat de Mediafax.

La rândul său, comisarul european pentru mediu, Karmen Vella, aflat pentru prima oară în vizită în România, a explicat că problema calităţii aerului îngrijorează toată Europa şi ea trebuie combătută.

„Calitatea aerului este o chestiune importantă care îngrijorează întreaga Europă şi este un subiect asupra căruia Comisia acordă o mare importanţă. Un număr de 23.000 de decese au loc în România din cauza polării aerului, potrivit unor statistici. Peste 1.800 de morţi premature sunt atribuite acestei poluări cu dioxid de azot. Acest morţi premature au loc în fiecare an şi de aceea e important să lucrăm pentru a combate acest lucru”, a afirmat comisarul european.

Previous Story

Robert Lazar: „Din păcate, orașul Brașov se dezvoltă doar în jurul mașinilor …. atunci când vrem să ieșim dintr-un giratoriu, observăm că mașina din fața noastră, care iese și ea din intersecție, este oprită din cauze diverse (pietoni pe trecere, blocaj etc). Ce facem în acest caz? …”

Next Story

Brașov: „Tunel” spre mall-ul Coresi pentru deblocarea traficului din Tractorul