Robert Lazar: „Din păcate, orașul Brașov se dezvoltă doar în jurul mașinilor …. atunci când vrem să ieșim dintr-un giratoriu, observăm că mașina din fața noastră, care iese și ea din intersecție, este oprită din cauze diverse (pietoni pe trecere, blocaj etc). Ce facem în acest caz? …”

Last Updated on februarie 28, 2018 Condusul prin sensurile giratorii din Brașov nu este un lucru ușor. De multe ori se blochează din cauza unor șoferi care mai uită din reguli.

Pe Facebook, Robert Lazar a scris: „Scuze dacă ceea ce voi scrie în postare este redundant, vă enervează sau e pur și simplu inutil.
Din păcate, orașul Brașov se dezvoltă doar în jurul mașinilor iar acest lucru este evident, văzând cum cum se aglomerează din ce în ce mai des. Acum ce să zic, șoferul român nici nu prea știe cum să se comporte în trafic și nici nu vrea să accepte sfaturi.

Robert Lazar: „Din păcate, orașul Brașov se dezvoltă doar în jurul mașinilor .... atunci când vrem să ieșim dintr-un giratoriu, observăm că mașina din fața noastră, care iese și ea din intersecție, este oprită din cauze diverse (pietoni pe trecere, blocaj etc). Ce facem în acest caz? ...” 1

Dar asta nu înseamnă că sfaturi nu pot fi date. Așadar, vă descriu în cele ce urmează o situație cu care m-am întâlnit extrem de des prin Brașov și care este unul din motivele pentru care traficul din Brașov se înrăutățește.

De cele mai multe ori, atunci când vrem să ieșim dintr-un giratoriu, observăm că mașina din fața noastră, care iese și ea din intersecție, este oprită din cauze diverse (pietoni pe trecere, blocaj etc). Ce facem în acest caz?

A: Ne oprim fix în spatele ei și blocăm intersecția.
B: Lăsăm un spațiu suficient între mașina noastră și cea din față, astfel încât cei care doresc să treacă prin intersecție să-și poată continua drumul, fluidizând astfel traficul și reducând poluarea, nervii, claxoanele etc.

Dacă răspunsul dat este A, gândiți-vă că sunteți șoferul mașinii verzi și vreți să mergeți înainte, traversând intersecția. Dacă mașinile roșii procedează ca în situația A, veți sta mult și bine blocați în trafic.

Robert Lazar: „Din păcate, orașul Brașov se dezvoltă doar în jurul mașinilor .... atunci când vrem să ieșim dintr-un giratoriu, observăm că mașina din fața noastră, care iese și ea din intersecție, este oprită din cauze diverse (pietoni pe trecere, blocaj etc). Ce facem în acest caz? ...” 2

Dacă sunteți un șofer inteligent și anticipați traficul, văzând și ceea ce se întâmplă mai în față de cei 10 metri din fața voastră, nu veți bloca intersecția și îi veți ajuta și pe ceilalți să circule mai bine, caz în care vă mulțumim.

Situația asta poate fi aplicată și în alte intersecții, de exemplu la Castanilor cu 15 Noiembrie, unde mașinile care merg spre Titulescu blochează de cele mai multe ori intersecția iar cei care merg pe 15 Noiembrie spre Centrul Civic, deși au verde, trebuie să aștepte până ce ultimii din coadă părăsesc intersecția. În astfel de situații, dacă vedeți că cei din fața voastră n-au ieșit din intersecție și în fața lor este blocat, nu înaintați și voi, chiar dacă aveți verde. Veți bloca intersecția și veți fi înjurat.

Astea-s reguli de bun simț care nu-s neapărat trecute în lege dar care pot să ne ajute să ajungem unde ne dorim cu mai puțini nervi. Fiți respectuoși, anticipați traficul și gândiți un pic logic.
Vă mulțumesc”.

Previous Story

Brașov: CHINUIȚI! Coadă la permise în ger. Oamenii nu sunt lăsaţi în clădire, fiindcă acolo ar fi “secrete”. “De azi noapte suntem aici de la 2 şi nu ştim dacă ajungem, că sunt al …”

Next Story

Brașovul poluat. 23.000 de decese au loc în România din cauza polării aerului. Ministrul Mediului: Brașovul trebuie să pună la punct planul integrat de management privind calitatea aerului