Video Brașov: „Se mai taie un deal pentru Apartamente!” Dezastru ecologic!?

Last Updated on iunie 25, 2017 Uimire la Primăria Brașov când au fost informați că un dezvoltator imobiliar s-a apucat de tăiat un deal în Șchei, cunoscut sub numele de „Ghirău”, pentru construcția de locuințe.

Pe Facebook Radu Hossu a postat un Video la care a adăugat un comentariu: „Scripcaru a zis că nu știe nimic despre proiect și că-l vrea oprit. Oricum ceva nu-i în regulă la primăria brașov. Așa ceva nu are voie să pornească fără să știe instituțiile. Dacă știu și închid ochii, e și mai grav. E chiar penal”.

Video Brașov: „Se mai taie un deal pentru Apartamente!” Dezastru ecologic!? 1

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a precizat pentru bzb.ro. că acest caz era în atenţia autorităţilor locale, iar potrivit primelor constatări, în zona respectivă se efectuează lucrări la un drum de acces către un teren, pentru care nici măcar nu a fost solicitată eliberarea unui certificat de urbanism (document premergător autorizaţiei de construire).

„Astăzi (miercuri – n.r.) a venit reprezentantul firmei din Bucureşti care vrea să dezvolte acest proiect, care a prezentat documente care atestă calitatea de proprietar asupra unui teren pe care urmează a se realiza mai multe construcţii.

În schimb, nu a prezentat documente prin care să demonstreze că este proprietarul terenului pe care se realizează drumul. Motivul invocat de reprezentantul firmei este că nu i-au sosit documentele de la sediul central”, a declarat Toarcea.

Pe Facebook, senatorul USR Allen Coliban a scris despre acest caz: “American Dream”. Sau “În Schei se construiesc favele”.

Am auzit un zvon despre proiectele American Dream în urmă cu trei săptămâni. Am primit și sesizări de la localnici.

USR Brașov a mers la fața locului și a constatat că au demarat lucrările FĂRĂ a exista vreun panou de organizare de șantier. Am făcut o sesizare la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții).
Am primit răspuns în urmă cu câteva zile, că au sesizat Poliția Locală. Între timp noi am sesizat și Prefectura.

Incredibilă este reacția autorităților – nimeni nu știe nimic despre proiect (deși în parcarea de la Belvedere exista un panou care promova VÂNZAREA apartamentelor), dar a fost demarată o anchetă. Presa ne contactează pe noi pentru detalii, deși numerele de telefon și reclama dezvoltatorilor sunt vizibile și pe mijloacele de transport în comun din Brașov.

Există, pe de o parte, întrebări și suspiciuni ale unor abuzuri. Acolo așteptăm reacția promptă a autorităților, cu răspunsuri și măsuri.

Pe de altă parte, există o discuție despre principii. Despre ce înseamnă dezvoltarea unui oraș. Despre cine și când ar trebui consultat și cum se construiește decizia. Despre care este rolul cetățenilor în acest proces.
După episodul dezvoltării de pe strada Jepilor, unde societatea civilă a reușit să blocheze distrugerea derdelușului, vine acest episod. Care, potrivit site-ului, este un proiect amplu, de 1000 de apartamente cocoțate deasupra Scheiului, distrugând spații verzi și specificul zonei. Adăugând peste 1000 de autoturisme la traficul gâtuit al Brașovului Vechi.

Am făcut un apel spre zona civică și am primit mai multe răspunsuri pozitive. Am închegat un grup civic care își propune să urmărească rezolvarea problemelor și să implice pe viitor cetățenii în luarea deciziilor similare. Radu Hossu a fost azi și a făcut un live (link mai jos). Nelu, Paul, Roxana, Mariana, Mihai au fost și ei zilele trecute la fața locului și au documentat situația. Vom reveni cu detalii, stay tuned”.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Brașov: Clubul Rockstadt rămâne ÎNCHIS! ISU acuzat că nu a dat aviz dintr-un motiv incredibil!

Next Story

Foto Brașov: De mâine, Urgenţele de la Județean se mută la o nouă adresă