Brasov: Noul corp de la Meşotă, inaugurat şi înapoi închis. Vezi de ce:

Last Updated on februarie 17, 2017 Elevii Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă” din Braşov învaţă în continuare în două schimburi. Asta pentru că noul corp de clădire, cu 12 săli noi de clasă, inaugurat la începutul acestei luni, nu a fost dat în folosinţă, pentru că nu are avizul ISU.

Noul corp de clădire al Colegiului Meşotă a fost inaugurat în 3 februarie. Directorul Ovidiu Tripsa anunţa atunci că, din semestrul al II-lea, care a început în 13 februarie, elevii vor veni la şcoală doar de dimineaţă. Deocamdată, mesotistii continuă să înveţe în două schimburi, de la 7 până la ora 20.00, în vechiul corp, scrie stiri.rttbrasov.ro

Brasov: Noul corp de la Meşotă, inaugurat şi înapoi închis. Vezi de ce: 1

„Documentaţia a fost depusă încă din ianuarie, de la DSP am obţinut avizul în data de 14, asta a fost marţi, iar de la ISU ni s-au mai solicitat documente suplimentare,  le avem în cartea tehnică”, a explicat prof. Ovidiu Tripşa, director al CN „Dr. Ioan Meşotă”. Directorul spune că atunci când a fost întocmit dosarul nu ştiau că este nevoie de documente suplimentare.

„În legislaţie, este o lege dată în 2016, august – sunt prevăzute sumar sau pe capitole acele documente, fiecare capitol prevăzând altă documentaţie specifică fiecărei clădiri în parte. Legislaţia spune pentru clădirile noi, dar nu spune şcoală, spital sau altceva. Şi atunci, în funcţie de specific trebuie aduse suplimentar alte documente, fişe tehnice, de calitate, procese verbale între constructor şi cei care au încheiat materialele, mult, multe, le-am învăţat şi noi acum”, mai spune directorul  CN „Dr. Ioan Meşotă”.

Imediat după emiterea avizului, orele vor putea fi desfăşurate într-un singur schimb. Reprezentanţii ISU spun că în maximum 30 de zile, instituţia şcolară va primi un răspuns referitor la emiterea sau neemiterea actului.

Previous Story

Autostrada Brașov-Comarnic, alt scandal! Un off-shore cipriot a fost selectat să realizeze o parte din autostradă

Next Story

Brașov: Trecere de pietoni care va putea fi văzută şi din avion. Bună și pentru șoferi sau doar pentru piloți?