Brașov: Casa Sfatului va fi iluminată în roz

Last Updated on septembrie 30, 2016 Brașovul va participa și în acest an la campania de luptă împotriva cancerului la sân. Pentru a atenționa asupra numărului mare de îmbolnăviri, sâmbătă seara, Casa Sfatyului va deveni roz.

În România, campania este o iniţiativă a Fundaţiei Renaşterea. Dacă la Braşov va fi iluminată Casa Sfatului, la Bucureşti, în acest an, va deveni roz Palatul Regal, unde se află Muzeul Naţional de Artă al României, informează monitorulexpres.ro.

14068234_829322957203451_6924590644566816960_n

Pe lîngă iluminarea Casei Sfatului, începînd din seara de 1 octombrie, pînă în 30 octombrie 2016, în Piaţa Sfatului va fi la dispoziţia publicului şi o expoziţie outdoor de grafică şi fotografie istorică cu obiective din patrimoniul istoric braşovean, devenite obiective de turism cultural, surprinse în prezenţa unor femei anonime.

„Astfel, fragmente inedite din istoria oraşului ne oferă şi un motiv de reflecţie asupra efemerităţii vieţii, atrăgînd atenţia asupra necesităţii preţuirii şi îngrijirii femeilor, dar şi asupra faptului că boala teribilă, cancerul la sîn, a afectat în ultimul secol pe oricine şi poate afecta pe oricine, fără a ţine cont de statut social, vîrstă, etnie“, spun organizatorii acestui eveniment din Piaţa Sfatului.

Previous Story

(Video) Accident Brașov: Un motociclist a intrat direct într-un stâlp. Atenție, imagini cu impact emoțioanal!

Next Story

Brașov: În 3 octombrie se anunţă sentinţa în Dosarul Cetăţuia. Recuperează primăria Cetatea?