Brașov: În 3 octombrie se anunţă sentinţa în Dosarul Cetăţuia. Recuperează primăria Cetatea?

Last Updated on septembrie 30, 2016 Tribunalul Braşov se va pronunţa în 3 octombrie în dosarul prin care Primăria Braşov solicită recunoaşterea dreptului de proprietate asupra Cetăţuii de pe Dealul Straja.

„Noi sperăm ca la începutul lunii viitoare instanţa să se pronunţe pe fond şi să admită cererea noastră, care este o acţiune în constatare a dreptului de proprietate a Primăriei Braşov asupra Complexului Cetate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, citat de stiri.rttbrasov.ro

Potrivit documentaţiei depuse la instanţă de Primăria Braşov, „imobilul generic denumit «Complex Cetate» identificat cadastral, în prezent in CF 130755 Braşov, provenită din conversia de pe hârtie a CF vechi nr. 31236 A+19, top 2068/1/2/ în suprafaţă de 5.002 mp, este proprietatea Municipiului Braşov, în domeniul public, fiind bun de interes şi uz public”. 

Cetatea Braşov e acum în proprietatea Aro Palace, restaurantul care funcţiona în monumentul istoric fiind închis la începutul lui 2015, moment în care locaţia a fost scoasă la vânzare. De altfel, CL Braşov a adoptat o hotărâre privind exercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea obiectivului, după care actul normativ a fost anulat în momentul în care a fost deschisă acţiunea în instanţă prin care Primăria a „revendicat” monumentul. Sumele înaintate de Aro Palace pentru Cetate, evaluări în vederea vânzării, au fost de 3,5 – 5 milioane de euro.

Previous Story

Brașov: Casa Sfatului va fi iluminată în roz

Next Story

Accident Brașov: Bătrână lovită pe trecerea de pietoni. A trecut pe roșu sau pe verde?