Brasov: Spital sau Stadion pe locul fostului Municipal? Ce alegi?

Last Updated on mai 5, 2016 Primarul George Scripcaru a declarat ieri că va pune la dispoziția Consiliului Județean un terne pentru construcția unui nou spital. Consiliul Județean încă nu a precizat sursele de finanțare pentru acest obiectiv având în vedere că nu are fonduri nici pentru construcția Aeroportului.

Primăria a propus două terenuri, ambele în Bartolomeu: Stadionul Municipal sau zona Institutului de Cercetare al Universităţii Transilvania, dincolo de ocolitoare, informează bzb.ro.

dddddd

„Locul în care se va construi spitalul va fi stabilit după ce va fi definit conceptul noului spital. De altfel, Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean se vor asocia în acest proiect”, a declarat primarul.

Primul teren propus de Primăria Braşov este în Bartolomeu, în zona Institutului de Cercetare al Universităţii Transilvania, dincolo de ocolitoare.

„Acolo avem aproximativ 12.000 de metri pătraţi. De altfel, şi terenul pe care s-a construit Institutul de Cercetare al Universităţii a fost propus, în urmă cu mai mulţi ani, pentru construirea spitalului, însă proiectul nu s-a mai materializat”, a afirmat primarul. Potrivit acestuia, în prezent, Spitalul Judeţean are o problemă patrimonială, deoarece îşi desfăşoară activitatea în mai multe locaţii, iar din punct de vedere patrimonial clădirile de la Tractorul, Astra şi Mârzescu sunt în proprietatea Primăriei.

„Dacă vom construi un nou spital aceste clădiri ar putea fi valorificate tot în interes public, ţinând cont că sunt instituţii publice care stau cu chirie”, a explicat Scripcaru. Acesta a subliniat faptul că locaţia de la Institutul Cartofului este optimă în special datorită faptului că se poate ajunge mai rapid din orice zonă a judeţului pe ocolitoare, iar în cazul unor urgenţe nu se mai pierde timpul cu traficul din oraş.

Arena de cinci stele, doar pe hârtie
După mulţi ani în care Braşovul a avut doar pe hârtie un stadion de cinci stele cu 25.000-30.000 de locuri de locuri, investiţie estimată la 30 de milioane de euro, primarul Braşovului a anunţat ieri, că municipalitatea va renunţa la acest proiect.

George Scripcaru în campania electorală din 2008:
“Stadionul va avea o capacitate de 23.000 de locuri, va fi de cinci stele, cu tribună acoperită, cu nocturnă, cu gazon încălzit, pentru a nu fi probleme în perioada rece a anului, care durează destul de mult la Braşov.

Va fi un stadion exclusiv deastinat fotbalului, în plus fiind prevăzute spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, săli de conferinţă, spaţii expoziţionale, birouri, parcări sub şi supra-terane, cu aproximativ 4.000 de locuri”,

Ministrul Constantin Niţă a declarat în 2014 că stadionul este una dintre priorităţile sale şi că va face demersuri pentru aprobarea lui.

„Mi se pare firesc ca un oraş de talia Braşovului, oraş care şi-a dobândit prestigiul în Europa şi în lume cu o manifestare sportivă de anvergură (FOTE 2013), să aibă un stadion de fotbal de aceeaşi talie. Am discutat cu domnul ministru Dragnea şi am primit asigurări că acest proiect va fi luat în considerare şi că va primi finanţarea necesară”, a declarat ministrul.

Răzvan Popa, în 2014, a precizat că apoi proiectul va fi adaptat în funcţie de fiecare locaţie propusă pentru amenajarea celor trei arene sportive cu bani guvernamentali. „După ce se va selecta una dintre soluţiile propuse în urma acestui concurs, va urma lansarea de către Compania de Investiţii a licitaţiei pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic”, a explicat Popa.

Cu o echipă de fotbal în faliment și un Spital Județean care ar fi trebuit demolat și reconstruit, ce ar fi bine să se construiască pe locul fostului municipal: stadion sau spital?

Previous Story

Brasov: A Început! BĂTAIE pe trecerea de pietoni între un șofer și un trecător!

Next Story

Secretele Aeroportului Brașov: Cum trebuie construit serios. Dorința nu este deajuns