Cea mai mare fabrică a Braşovului se vinde pe bucăți

Last Updated on februarie 12, 2016 Cândva cea mai mare fabrică din Brașov, uzina Roman, rămasă acum cu doar 200 de angajați, își vinde activele pentru a putea supraviețui.
Terenul fabricii de jante de 130.000 de metri pătraţi se va vinde pe bucăţi pentru că lichidatorul nu a găsit un cumpărător pentru întreaga suprafaţă. Terenul a fost împărţit în 18 parcele, iar acum se caută cumpărători. Terenul se vinde cu 87 de euro metro pătrat.

La un calcul simplu se speră ca pe teren să se obţină 10.5 milioane de euro. Cu banii obţinuţi se speră ca Uzina Roman, sau ce a mai rămas din ea, să fie ţinută pe linia de plutire, informează adevarul.ro

Uzina Roman are comenzi, dar nu are fondurile necesare pentru producţie. Potrivit planului de reorganizare propus de lichidatorul Cenţu SPRL, firma ar urma să deruleze contracte de aproape 1,7 miliarde de lei (383 de milioane de euro) cu statul român. Tot potrivit planului de reorganizare, mai multe companii străine vor face comenzi către Roman SA în valoare de peste 100 de milioane de lei. Până la materializarea contractelor uzina, ultima din vechea istorie a Braşovului, abia se mai menţine pe linia de plutire.

[ads2]

Uzina Roman a fost fabrica fanion a Braşovului. Dacă în 1954 fabrica avea 4.400 de salariaţi, în 1978 s-a ajuns la 26.000. „Steagul Roşu” devenise cea mai mare uzină din Braşov şi un succes peste hotare. Celebrele modele Carpaţi, Bucegi, ROMAN sau DAC aveau mare căutare la export în Ungaria, RDG, Polonia, Statele Unite sau Grecia.
Vezi aici Video cu o cascadorie cu un camion Roman cu rotile in sus:

Crezi ca Brașovul va mai construi vreodată camioane?

Previous Story

Taximetriștii din Brașov vor ca clienții să urce cu haine curate în mașini și să vorbească românește chiar dacă sunt maghiari!

Next Story

Video Brașov: Ar trebui? Pasaje pietonale suspendate la Gară și în Bartolomeu după modelul unui oraș din Polonia. Vezi aici Video: