Peter Maffay, Cetatean de Onoare al Brasovului. ,,Este un moment neobisnuit pentru mine, sa devin cetatean de onoare al orasului copilariei mele”

Last Updated on august 10, 2015 Luni, 10.08.2015, primarul municipiului Braşov, d-nul George Scripcaru, i-a înmânat, într-un cadru oficial, diploma şi placheta de cetăţean de onoare lui Peter Maffay.

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov
Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Deşi cetăţean de onoare din anul 2013 (prin H.C.L. nr. 429/28.09.2013), celebrul muzician german de origine română a reuşit abia astăzi să fie prezent într-un cadru oficial pentru a i se înmâna acest titlu.

În discursul său, primarul George Scripcaru a ţinut să sublinieze importanţa acestui moment pentru Braşov şi pentru braşoveni:

,,În 2013, cu unanimitate de voturi, Consiliul Local a aprobat o hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Braşov lui Peter Maffay, iar acum am deosebita onoare să îi înmânez diploma şi medalia de cetăţean de onoare al Braşovului, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa activitate.

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov
Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

 

Este un gest simbolic, de onoare, pentru cei care reprezintă şi fac cinste Braşovului şi care prin activitatea lor aduc un plus pentru comunitate.

Îi mulţumesc pentru proiectele din România şi pentru tot ce a făcut şi face pentru copiii din toată lumea. Când, în urmă cu mai mulţi ani, a iniţiat proiectul de la Roadeş, am vorbit cu ministrul Administraţiei Publice de atunci, Vasile Blaga, şi mă bucur că împreună am reuşit să sprijinim lansarea acestui proiect.

Acest titlul îi creează lui Peter Maffay şi responsabilităţi şi sper să devină unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai noştri în susţinerea candidaturii Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, în anul 2021. Îi mulţumesc pentru tot ceea ce face în România şi pentru tot modul în care reprezintă oraşul şi ţara noastră în lume,” a declarat primarul George Scripcaru în momentul înmânării diplomei şi plachetei de cetăţean de onoare al oraşului nostru.

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov
Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Excelenţa Sa Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania le-a vorbit participanţilor despre muzicianul, personalitatea şi omul Peter Maffay, discursul său reuşind să strângă ropote de aplauze din partea celor prezenţi.

Vizibil emoţionat, Peter Maffay a mulţumit primarului şi Consiliului Local pentru această distincţie şi a subliniat

,,Este un moment neobişnuit pentru mine, să devin cetăţean de onoare al a oraşului copilăriei mele. Anii 50 au fost ani de lipsuri, de izolare, de represiune.

Războiul şi consecinţele acestuia mi-au afectat familia, viaţa. Cei care au putut, au emigrat în lumea liberă, iar în 1963 a venit rândul familiei mele.

Am lăsat în urmă tot ce ne era drag. Am devenit străin într-o ţară străină, dar am avut şansa unui nou început şi am profitat de ea.

Doresc să vă mulţumesc pentru gestul de astăzi, care mă face extrem de fericit, dar este şi un angajament pentru mine, acela de a continua să sprijin proiectele pe care le am în România.

Sper ca Braşovul să devină capitală culturală, pentru că aceasta înseamnă o dezvoltare incredibilă din toate punctele de vedere, iar eu voi sprijini cu tot ceea ce pot acest demers.”

Cu foarte multă căldură au vorbit despre Peter Maffay şi ceilalţi vorbitorii: consulul Germaniei la Sibiu, d-na Judith Urban, şi reprezentanţii celor două ONG-uri partenere ale fundaţiei lui Peter Maffay, Fundaţia Tabaluga, respective d-na Caroline Fernolend, directorul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi Michael Schimdt, preşedintele fundaţiei care îi poartă numele.

Despre importanţa lui Peter Maffay pentru Braşov şi pentru cultura din oraşul nostru au vorbit şi reprezentanţii Consiliului Local şi ai Forumului Democrat German,

La finalul ceremoniei, primarul Geroge Scripcaru le-a înmânat tuturor

Previous Story

Brasov: 12.000 de locuitori risca sa ramana fara apa calda

Next Story

Brasov: Costurile operatiunii de cautare a planorului prabusit sunt de sute de mii de euro. Raed Arafat renunta la cautarea cu elicoptere. se va cauta doar terestru