Brasov: 12.000 de locuitori risca sa ramana fara apa calda

Last Updated on august 10, 2015 Cum Tetkron nu a plătit datoriile către societatea Bepco, furnizorul de agent termic, acesta a acumulat la rândul său întârzieri financiare către furnizorul de gaz.

Acesta din urmă a propus o întâlnire între reprezentanţii celor trei societăţi pentru ca situaţia să găsească o ieşire. Deşi conducerea executivă a Tetkron, prin Sorin Mateciuc, dădea asigurări că această situaţie s-a repetat în fiecare an şi s-a rezolvat din mers, se pare că de această dată lucrurile sunt mult mai serioase.

 

Din acest motiv, Adunarea Generală a Asociaţilor Tetkron, formată din consilieri locali, s-a întrunit luni, cu intenţia de a lua în discuţie blocajul în care se află societatea, anunță rttbrasov.ro.

Unii dintre cei care au putere de decizie la Tetkron sunt citaţi în dosarul instrumentat de DNA Braşov şi nu pot lua legătura cu anumite persoane, motiv pentru care rezolvarea problemei pare destul de complicată.

Tocmai din acest motiv, şedinţa de astăzi a fost amânată pentru miercuri, la ora 11:00, când se va şti exact cine se poate întâlni cu cine şi ce decizii pot fi luate. Directorul Sorin Mateciuc a refuzat să ofere informaţii şi a precizat că va emite un comunicat de presă cu punctul de vedere al Tetkron.

Societatea are mai multe facturi restante

Potrivit unei informări transmise Consiliului Local şi Primăriei Braşov de către conducerea Tetkron, în luna iulie, societatea comercială de furnizare a agentului termic în sistem centralizat a fost somată de furnizorul de energie că plătească suma de 10,5 milioane lei, aceasta fiind contravaloarea facturilor emise şi neachitate, plus penalităţile aferente.

La rândul său, societatea furnizoare de energie termică a fost şi ea somată de furnizorul de gaz să îşi plătească restanţele acumulate pentru furnizarea de gaze naturale.

Este vorba despre o restanţă de 4,880 milioane lei, scadentă la 30.06.2015, şi o sumă de 4,513 milioane lei, scandentă la 30.07.2015, pentru care furnizorul de gaz a atenţionat că va aplica măsura de limitare sau sistare a furnizării gazelor naturale.

La 31 iulie, furnizorul de gaz avertiza societatea care furnizează energie termică asupra faptului că la începutul lunii august va fi emisă şi factura de consum pentru luna iulie 2015, estimată la o valoare de aproximativ 4,45 milioane lei. În cazul în care facturile nu vor fi achitate, 12.000 de clienţi Tetkron riscă să rămână fără apă caldă.

Previous Story

Brasov. Raed Arafat nu-l mai caută pe pilotul disparut in Bacau: „Am cerut reverificarea zonei Postavaru”

Next Story

Peter Maffay, Cetatean de Onoare al Brasovului. ,,Este un moment neobisnuit pentru mine, sa devin cetatean de onoare al orasului copilariei mele”