Brasov: O batrana de 90 de ani a asteptat 7 ore ambulanta, in Spitalul Judetean. Asistentele spun ca au solicitat ambulanta telefonic si in scris, asa cum prevede protocolul spitalului

Last Updated on iulie 18, 2015 O bătrână de 90 de ani, operată la șold a a aşteptat 7 ore, ca să fie preluată de o ambulanţă. Ea era externată dar nefiind transportabilă nu putea merge acasă decât cu salvarea.

Fiica femeii le acuză pe asistente că nu au sunat la ambulanţă şi au lăsat-o nemâncată pe bătrână.

Reporterii Observator au intrat în salonul de ortopedie şi au văzut că pacienţii sunt ţinuţi acolo în căldură, fără frigider şi fără posibilitatea de-a chema cadrele medicale, când le este rău.

Tanti Maranda, o bătrână de 90 de ani a fost externată în jurul prânzului. După şapte ore de aşteptare răspunsul primit de fiica ei, de la asistente a fost acelaşi – Am chemat ambulanţa, mai aşteptaţi. Şi nu doar atât.

Bătrâna trebuia să ajungă de la Spitalul Judeţean Brașov, la un azil. Aşteptarea a fost cu atât mai grea cu cât nimeni nu i-ar fi dat să mănânce, iar în salon căldura este insurportabilă. Frigiderele sunt defecte. În salon, toate pacientele sunt imobilizate la pat, iar butonul de panică, pentru chemarea infirmierelor este la uşă. Nici la duşuri situaţia nu e mai roz.

Fiica bătrânei de 90 de ani a sunat la 112. Aşa a aflat că se puteau găsi soluţii pentru transport. Există un protocol care prevede ca pacienţii să fie transportaţi cu ambulanţe private, atunci când serviciul judeţean de ambulanţă nu are suficiente maşini.

Cert este că serviciul de ambulanţă privată, care are contract cu Casa de Asigurări Braşov avea suficiente maşini pentru preluarea bătrânei.

Asistentele de la Spitalul Județean spun că au solicitat ambulanță telefonic și în scris, așa cum prevede protocolul spitalului.

Acum, familia este hotărâtă să facă o plangere la colegiul medicilor.

Previous Story

Brasov: Elicoptere militare fabricate dupa 20 de ani. Primul aparat, functional in 2017

Next Story

Brasov: Minora de 16 ani, disparuta de acasa. A spus ca se duce la piata dar nu s-a mai intors