Se inchide si ultima fabrica de traditie a Brasovului. Hidromecanica, rapusa de datoriile la Electrica

Last Updated on august 20, 2014

Fabrica a fost debranşată de la reţeaua de energie electrică din cauza unei datorii uriaşe de 4,6 milioane de lei. Cei 150 de muncitori rămaşi în uzină au primit deja preavizele de concediere.

adev

Electrica Transilvania Sud a câştigat un proces prin care compania Hidromecanica este obligată să plătească datoria de 4,6 milioane de lei, contravaloarea energiei livrate în timpul programului de reorganizare, din care trebuia deja achitată prima tranşă de 500.000 de lei. În condiţiile în care compania nu a virat această sumă, Electrica a stopat alimentarea cu energie a uzinei, paralizând astfel orice fel de activitate, scrie adevarul.ro

Uzina Hidromecanica a fost unul dintre simbolurile oraşului industrial Braşov. A fost înfiinţată în 1880. Angajaţii lucrau în ateliere de turnătorie fontă şi prelucrări mecanice. În clădirea „Hidromecanica s-au fabricat primul autobuz şi primul strung românesc, în anii 50. În perioada de glorie, la Hidromecanica munceau mii de oameni.

După Revoluţie, soarta uzinei Hidromecanica şi a miilor de angajaţi a început să atârne de un fir de aţă, societatea fiind privatizată în două rânduri. Aşa se face că, după ce a fost cumpărată de diverşi acţionari, uzina s-a stins încetul cu încetul.

Previous Story

Noapte buna din Brasov, marti 19 august

Next Story

Brasov: Record de vizitatori la cetatile din Rasnov si Fagaras