Brasov: Record de vizitatori la cetatile din Rasnov si Fagaras

Last Updated on august 20, 2014

2.700 de turişti în minivacanţa de Sfânta Maria la Făgăraş, 3.700 într-o singură zi la Râşnov!

Minivacanţa de Sfânta Maria a adus un număr record de vizitatori la Cetatea Făgăraşului, în timpul celor trei zile libere de la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ 2.700 de oameni trecând pragul circuitului turistic. Conform „Bună ziua, Făgăraş!”, un flux mare de turişti se înregistrase şi cu o săptămână mai devreme, pe 9 august existând 900 de plătitori de bilet care au dorit să vadă cele 24 de încăperi expoziţionale şi catacombele nou deschise. O bună parte dintre cei care vizitează castelul sunt turişti străini, în special din Ungaria, Germania, Polonia şi Ucraina.

rasnov-456

Muzeograful Constantin Băjenaru a explicat însă că la Cetatea Făgăraşului au ajuns în această vară şi vizitatori din ţări mult mai îndepărtate, precum Mexic, Columbia, Venezuela sau Australia. Zilnic, porţile cetăţii se deschid dimineaţa la ora 9.00, iar vizitele pot fi făcute până la ora 19.00.

Cifrele de la Făgăraş sunt cu mult depăşite la Râşnov (foto). Oraşul devine de la o zi la alta un pol al turismului, iar acest lucru este dovedit de numărul de vizitatori pentru care se taie bilet la intrarea în Cetate. (sursa: bzb.ro)

Astfel, dacă anul trecut, până pe 7 august 110.001 de turişti vizitaseră cetatea, anul acesta, în aceeaşi perioadă, 131.189 de turişti, trecuseră pragul Cetăţii. Primarul Adrian Veştea a precizat că, media obişnuită de vizitatori este de 1.600 – 1.700 de vizitatori pe zi, dar au fost şi zile, în special în weekend, când numărul turiştilor a depăşit 3.000. Vârful din acest sezon a fost pe 16 august, când 3.700 de persoane au trecut pragul Cetăţii.

„Încă de la începutul lunii am atins un nou record faţă de anul trecut, astfel că am reuşit să avem cu peste 21.000 de turişti mai mult. Suntem în continuare pe un trend ascendent şi sperăm ca la finele anului, când tragem linie, să înregistrăm un nou record. Numărul mare de turişti ne dovedeşte că nu am dus degeaba această luptă acerbă pentru recuperarea Cetăţii, dar şi că după ce am câştigat-o, am ştiut cum să o administrăm şi să o valorificăm în folosul oraşului”, a precizat Adrian Veştea.

Tarifele de vizitarea au rămas aceleaşi: 5 lei pentru copii, elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi, iar pentru copiii în vârstă de până la 3 ani, accesul este gratuit. Până la începutul lui august 2014, Primăria Râşnov a încasat din taxa de vizitare a cetăţii 1.105.000 lei, faţă de 904.260, anul trecut.

Previous Story

Se inchide si ultima fabrica de traditie a Brasovului. Hidromecanica, rapusa de datoriile la Electrica

Next Story

Jazzul revine la Castelul Bran, 29-31 august