Brasov: Haide la Festivalul de cultura urbana „Bohemian Square”

Last Updated on august 18, 2014

În perioada 22-24 august 2014 are loc la Braşov Festivalul de Cultură Urbană „Bohemian Square”, ediţia a doua – un eveniment cultural-educativ care abordează conceptul de petrecere al timpului liber într-un cadru interactiv, organizat de Asociaţia Bohemian în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov.

bbb
Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Cele trei locaţii principale ale festivalului – Piaţa Sfatului, Piaţa George Enescu şi gangul Enescu – vor fi reinventate printr-o serie de intervenţii artistice inedite, realizate de arhitecţi şi artişti din toată ţara. 

„A doua ediţie a festivalului «Bohemian Square» reuneşte artişti, artizani, arhitecţi, muzicieni din toată ţara şi din străinătate. Faţă de anul trecut, evenimentul a devenit o platformă artistică amplă şi ofertantă în spaţiul public. Aceasta înseamnă că evenimentul se va desfăşura în trei locaţii şi va cuprinde o mulţime de activităţi: intervenţii artistice în spaţiul public, concerte de muzică şi expoziţii în are liber, workshopuri de creaţie şi expoziţie handmade cu vânzare. Vă aşteptăm la o experienţă urbană efervescentă, în care să descoperiţi cu plăcere toate surprizele pe care vi le-am pregătit!”, a spus Szidonia Balint, preşedinte al Asociaţiei Bohemian, organizatorul festivalului.

„Braşovenii au parte anul acesta de peste 40 de evenimente, care au avut sau vor avea loc, iar «Bohemian Square» este unul dintre acestea. Îmbucurător este faptul că festivalul se află la a doua ediţie, a crescut în diversitate, dar mai ales pentru că pune în valoare poate pentru prima dată, ca punct central, Piaţa Enescu. Vom avea trei zile de sărbătoare, workshopuri, artă, concerte şi proiecţii de film, într-un eveniment pe care Primăria Braşov l-a sprijinit încă de la început şi pe care îl vom sprijini şi pe viitor, la fel cum facem cu toate proiectele de calitate”, a declarat managerul public al municipiului, Miklos Gantz. 

10623104_686346604776259_526634956574500559_n (1)
Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Proiectul îşi propune continuarea tradiţiei evenimentului cultural-educativ pentru comunitatea braşoveană, cu o paletă variată de activităţi care să ofere publicului o alternativă de a-şi petrece timpul liber în mod distractiv şi interactiv, în spaţiul public.
„Bohemian Square” îşi doreşte să schimbe concepţia oamenilor despre rolul spaţiului public în cultura contemporană, să dezvolte simţul responsabilităţii acestora şi să stimuleze dorinţa lor de a participa la intervenţiile artistice din spaţiul public.

Printre activităţile propuse se numără transformarea şi animarea pieţelor centrale cu instalaţii textile suspendate, spaţii expoziţionale exterioare, concerte de muzică, proiecţii de film, pictură live şi grafitti, zona lounge cu gazon, pufuri şi mobilier urban, bibliotecă în aer liber, tablă de şah la scară mare, locuri de joacă pentru copii, Photo Wall, prezentarea tehnicii de ambrotipie – realizarea de fotografii pe sticlă, specifică începutului de secol.

Programul zilnic al activităţilor este între orele 11.00 şi 23.00, iar participarea la evenimente (inclusiv workshopuri) este liberă.

Previous Story

Brasov: Biserica Buna Vestire

Next Story

Noapte buna din Brasov, luni 18 august :)