Un bărbat din Brașov și-a văzut moartea cu ochii după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant. A fost operat de medici aduși de urgnță de la București

Last Updated on aprilie 15, 2024 Un bărbat din Brașov și-a văzut moartea cu ochii după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant. A fost operat de medici aduși de urgnță de la București 1

Un bărbat care s-a înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov, a fost salvat după intervenţia echipajului de la Ambulanţă, care l-a resuscitat.
Medicii de la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti i-au îndepărtat din plămân resturile alimentare.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a arătat, într-o postare pe Facebook, că un bărbat a intrat, sâmbătă seară, în stop cardiac, într-un restaurant din Braşov, după ce s-a înecat cu un bol alimentar.
Viaţa îi este salvată pentru că personalul din ambulanţă sosit la solicitarea promptă a personalului din restaurant reuşeşte să-l readucă la viaţă. Examinarea efectuată la spital evidenţiază că părţi din bolul alimentar au rămas în plămân. La acel moment Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii caută soluţii şi cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul.

Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervenţională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puţine, personal puţin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câştigarea de timp în viaţa pacienţilor cu cancer pulmonar”, a explicat ea, conform Stirile Pro Tv.

Mahler a continuat arătând că a stabilit împreună cu medicul din Centru că era mai uşor ca medicii să meargă la Braşov decât să fie transportăt pacientul, care era într-o stare critică. Astfel, ea şi-a sunat colegii.
”Ca de fiecare dată, răspunsul este: «Da, sigur, ne organizăm şi mergem!» Aşa că echipa se formează în miezul nopţii de sâmbătă din personal al Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi doi medici din Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», dr. Silviu-Mihail Dumitru şi dr. Dragoş Băiceanu. Au plecat în miez de noapte şi au revenit la casele lor în zorii zilei de duminică, iar eu nu pot decât să le mulţumesc pentru disponibilitate, sacrificiu şi umanitatea de care au dat dovadă”, a adăugat managerul Institutului, conform Observator TV.

Beatrice Mahler a explicat că Bronhologia intervenţională este o ramură a Bronhologiei care salvează vieţi, prin eliberarea căilor aeriene, cu impact relativ redus al manevrei asupra organismului, faţă de acelaşi rezultat obţinut în sala de operaţie. Ea a subliniat că Bronhologia intervenţională are nevoie de finanţare.

Bronhoscopia reprezintă o tehnică medicală esențială în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor respiratorii. Această procedură permite pneumologilor să examineze direct plămânii și căile respiratorii, oferind o imagine detaliată și precisă a stării acestora. Prin introducerea unui bronhoscop, care poate fi fie flexibil, fie rigid în funcție de necesități, medicul poate naviga prin nas sau gură până în adâncul sistemului respirator, conform clinicadavidescu.ro.

Utilizarea predominantă a bronhoscopului flexibil se datorează versatilității și confortului sporit pentru pacient. În cazuri speciale, cum ar fi obstrucțiile majore sau hemoragiile semnificative în plămâni, bronhoscopul rigid devine instrumentul de preferat. Această alegere depinde de natura și complexitatea problemei medicale întâmpinate.

Bronhoscopia este adesea indicată în situații precum tusea cronică, infecțiile respiratorii sau atunci când investigații precum radiografiile toracice semnalează anomalii. Această procedură este nu doar un instrument diagnostic, ci și unul terapeutic. Prin bronhoscopie, medicii pot recolta probe biologice pentru analize detaliate, îndepărta corpi străini sau obstrucții și chiar administra tratamente direct în zonele afectate ale plămânilor.

Previous Story

Brașov. Trei tineri arestați după ce au furat un automat de taxare a parcării. L-au smuls din asfalt pentru mărunțiș

Next Story

Client Lidl taxat pentru frunzele de ananas rupte: „După ce mi-am terminat de scanat produsele îmi zice că nu trebuia să rup frunzele, că fur magazinul. Am luat coada și am cântărit-o și pe aia și am mai plătit 2 lei pe aia. Întrebarea mea e: e corect așa?”