Brașov. Trei tineri arestați după ce au furat un automat de taxare a parcării. L-au smuls din asfalt pentru mărunțiș

Last Updated on aprilie 14, 2024 Brașov. Trei tineri arestați după ce au furat un automat de taxare a parcării. L-au smuls din asfalt pentru mărunțiș 1

La data de 08 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 de Poliție au fost sesizați că de pe strada Uranus din municipiul Brașov a fost sustras un automat destinat plății taxei de parcare pentru autoturisme.

În baza sesizări primite, polițiștii Secției 5 au efectuat cercetări, iar în scurt timp, cu sprijinul Serviciului Criminalistic și al Poliției Municipiului Săcele, la data de 11 aprilie a.c, au fost identificați și depistați trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, care, din dovezile strânse de polițiști, sunt cei au sustras automatul de taxare, prin smulgerea acestuia din asfalt, scrie Biz Brasov.

După administrarea probatorului, cei 3 tineri au fost reținuți și introduși în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, hoții au fost prezentați în fata judecătorului de drepturi și libertăți, care a admis propunerea de arestare preventiva a acestora pentru o perioada de 30 de zile.

Polițiștii au recuperat automatul de taxare și l-au returnat firmei care se ocupă de taxarea parcărilor din Brașov.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora sa fie dispuse măsurile legale, conform brasov.net.

Peste 420 de sancţiuni aplicate de Poliţia Locală Braşov în doar o săptămână. Amenzi de peste 180.000 de lei
În perioada 01-07.04.2024, activitatea structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov s-a concretizat în aplicarea unui număr de 421 sancțiuni contravenționale în cuantum de 182.472 lei. Peste 40% dintre acestea, respectiv 175 de sancțiuni în cuantum de 73.220 lei, au fost aplicate în week-endul care tocmai s-a încheiat, în perioada 05-07.04.2024.

Totodată, polițiștii locali au legitimat 1.177 de persoane și au preluat și soluționat 247 de sesizări telefonice. Cele mai numeroase apeluri au fost referitoare la autoturisme parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință sau destinate persoanelor cu dizabilități și blocare acces.

În perioada analizată, lucrătorii structurilor de ordine publică din cadrul instituției au aplicat un număr de 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 117.227 lei. În conformitate cu HCL nr. 928/2022 privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 lei și au fost ridicate în vederea confiscării peste 80 de kg de produse agroalimentare perisabile și 744 fire de flori.

În perioada de referință, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale, cu 424 puncte de penalizare, în cuantum de 64.745 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice, ale HCL nr. 152/2006(R) privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al Municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători, HCL nr. 251/2006(R) pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din Municipiul Braşov și ale HCL nr. 243/2005(R) privind aprobarea Regulamentului privind eliberarea şi folosirea permiselor de Liberă Trecere pentru circulaţia pe străzile din Municipiul Braşov. De asemenea, conform Legii nr. 61/1991(R) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii locali din cadrul structurii de circulație rutieră au aplicat 1 sancțiune în valoare de 500 lei

Potrivit prevederilor HCL nr. 395/2017(R) de aprobare a Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Brașov, polițiștii locali din cadrul structurii anterior menționate au dispus ridicarea, în perioada analizată, a 66 de autoturisme staționate/oprite neregulamentar.

Previous Story

Fly Lili vine la Aeroportul Brașov, confirmă Adrian Veștea. „Parteneriatul nostru cu FlyLili va avea și un impact economic substanțial asupra regiunii”

Next Story

Un bărbat din Brașov și-a văzut moartea cu ochii după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant. A fost operat de medici aduși de urgnță de la București