Fly Lili vine la Aeroportul Brașov, confirmă Adrian Veștea. „Parteneriatul nostru cu FlyLili va avea și un impact economic substanțial asupra regiunii”

Last Updated on aprilie 14, 2024 Fly Lili vine la Aeroportul Brașov, confirmă Adrian Veștea. „Parteneriatul nostru cu FlyLili va avea și un impact economic substanțial asupra regiunii” 1

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, s-a întâlnit sâmbătă cu conducerea companiei aeriene FlyLili pentru a discuta „despre noi oportunități și obiective comune care vor sprijini mediul de afaceri brașovean și vor aduce un plus de valoare atât comunității locale, cât și turismului din regiune”, scrie Biz Brașov.

Astăzi, am participat la o întâlnire importantă pentru viitorul conectivității aeriene în Brașov. Împreună cu Daniel Micu, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Brașov, și Cătălin Cotruț, CEO-ul FlyLili, am discutat despre noi oportunități și obiective comune care vor sprijini mediul de afaceri brașovean și vor aduce un plus de valoare atât comunității locale, cât și turismului din regiune”, a scris Adrian Veștea pe pagina sa de Facebook, conform mytex.ro.

Totodată, ar exista și promisiunea fermă din partea ROMATSA că programul va fi extins. Este vorba despre programul în care controlorii de trafic aflați în Centrul de la Arad să dirijeze zboruri de la și înspre Ghimbav:
ROMATSA ne-a confirmat din nou disponibilitatea de a ajusta programul de funcționare al aeroportului conform solicitărilor operatorilor aerieni. Acest lucru va permite adaptarea orarului de operare astfel încât să satisfacă eficient cerințele companiilor aeriene active pe Aeroportul Brașov, optimizând astfel experiența tuturor pasagerilor și îndeplinind așteptările acestora”.

În acest moment, Aeroportul are, teoretic, program de la 7.00 la 23.00, dar zboruri au loc tot până la ora 19.00.
Oricum, în acest moment, o singură companie operează de la AIBG, iar orarul de curse este foarte redus, într-un interval de câteva ore pe zi.

Parteneriatul nostru cu FlyLili nu numai că va deschide calea către numeroase destinații, dar va avea și un impact economic substanțial asupra regiunii. Anticipăm un impact pozitiv semnificativ asupra turismului, generând noi oportunități pentru afacerile locale și îmbunătățind astfel calitatea vieții pentru toți cetățenii”, a mai scris Adrian Veștea, menționând că detaliile despre lansarea zborurilor și despre noile destinații accesibile din Brașov vor fi oferite în curând.

Există posibilitatea ca Fly Lili să-şi stabilească una din bazele operaţionale pe Aeroportul Braşov, fapt care ar permite realizarea a trei curse dus-întors pe zi, şapte zile din şapte, în intervalul de 16 ore de funcţionare a Aeroportului Braşov.
Ar urma să opereze pe opt destinaţii, majoritatea zboruri de linie spre orașe din Germania, Italia și Spania, dar și curse charter în Grecia și Turcia.

SURSE Fly Lili deschide site-ul de rezervări ale zborurilor pe 15 aprilie
Surse demne de încredere au confirmat pentru Biz Brașov că Fly Lili va începe zborurile de la Brașov pe 15 iunie. Vor fi 3 destinații în Germania, 2 în Italia, și câte una spre Spania, Grecia și Turcia.

Sursele Biz Brașov susțin că biletele pentru aceste zboruri vor fi puse la vânzare începând cu 15 aprilie, atunci când responsabili ai companiei românești Fly Lili vor fi prezenți la Brașov pentru a anunța evenimentul.

Fly Lili va efectua 3 curse pe zi de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, nu este foarte clar încă dacă și în week-end-uri, iar o aeronavă Airbus A319 va fi staționată permanent la Brașov. Aeronava poate să transporte, în funcție de configurație, între 124 și 156 de pasageri și are o limită de zbor de 6.900 de kilometri.

Este de văzut dacă RA Aeroportul Brașov va rezolva, până la 15 iunie, problemele tehnice precum sistemul de alimentare a aeronavei la sol și cea a echipei tehnice de la sol, care trebuie să facă verificările zilnice la avionul care va fi staționat la Brașov.

Previous Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. În locul unde soarele „răsare” de două ori a fost deschis sezonul turistic. „Avem în sat 55 de pensiuni”

Next Story

Brașov. Trei tineri arestați după ce au furat un automat de taxare a parcării. L-au smuls din asfalt pentru mărunțiș