În Braşov apare cimitirul ecologic: sicrie biodegradabile, urne care se „topesc”

Last Updated on aprilie 30, 2024 În Braşov apare cimitirul ecologic: sicrie biodegradabile, urne care se „topesc” 1

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a municipiului Braşov urmează analizeze în şedinţa din 7 mai un proiect inedit pentru oraş. Mai exact, un investitor privat a depus o solicitare de avizare a unui cimitir ecologic, pe strada Zizinului, dar şi a unei capele mortuare şi a gardului aferent, scrie bzb.ro.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, acest cimitir urmează să fie amenajat pe o fâşie cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, amplasată în spatele unuia dintre cimitirele din zona Micşunica (primul dinspre Liceul Energetic). Conform documentaţiilor depuse de investitori, capela urmează să fie din lemn.

Conceptul cimitirului ecologic a apărut în Europa în urmă cu mai bine de 10 ani. Printre altele, într-un astfel de cimitir, trupurile neînsufleţite sunt înmormântate în sicrie din materiale biodegradabile, iar mormintele funerare sunt mici. Tot în astfel de cimitire se depun şi urnele (realizate din materiale biodegradabile) celor care au fost incineraţi.

Ce este de fapt un cimitir ecologic
Într-un astfel de loc de veci, în locul crucilor de marmură sau a cavourilor de ciment, fiecare mormânt este marcat printr-un copac și un semn distinct, care este din lemn sau din piatră obișnuită, conform Biz Brasov.

Pe de altă parte și coșciugele tradiționale sunt înlocuite de lăzi ecologice. Totodată, într-un astfel de cimitir ecologic, cei care preferă să fie incinerați, vor putea să își petreacă somnul veșnic într-o eco-urnă, făcută tot din materiale reciclabile.

Previous Story

Brașov. De mâine, Transport gratuit pe autobuzele RATBV pentru brașovenii de peste 60 de ani și cu venit de până la 3.500 de lei

Next Story

Brașov. Parada Junilor, concerte Holograf, Damian Drăghici, Vama, demonstrații de luptă medievale în Cetățuie