Mitul caselor ieftine: Prețul unei case: 60.000 de euro, nu 2.000 de lei. Primarul din Gherdeal dezminte din nou informația

Last Updated on aprilie 29, 2024 Mitul caselor ieftine: Prețul unei case: 60.000 de euro, nu 2.000 de lei. Primarul din Gherdeal dezminte din nou informația 1

O știre care apare constant pe rețele de socializare spune că în comuna Bruiu, primăria scoate la vânzare case părăsite al căror preț se situează între două și trei mii de lei. Informația este evident falsă și a fost infirmată de primarul comunei, Emil Gherghel.

Satul în care o casă costă cât un salariu” sau „Satul din România unde casele s-au vândut cu 2000 de lei” sunt două dintre titlurile care au apărut în ultimii ani în diferite publicații din România cu referire la prețul pe care îl are o casă în satul Gherdeal, comuna Bruiu, județul Sibiu. Mitul casei de 2.000 de lei din județul Sibiu: „Ultima casă s-a vândut cu 60.000 de euro”, spune primarul localității din Sibiu.

În realitate, o casă în Gherdeal costă 60.000 de euro, explica primarul Emil Gherghel pentru Turnul Sfatului.
Nu există așa ceva. Noi am dezmințit inclusiv pe site-ul primăriei. Am sunat la respectivele numere ca să încercăm să nu se mai răspândească informația, am încercat să-i contactăm și pe Facebook, dar nu am dat de ei. Momentan, la Gherdeal 90-95% din case au proprietari, sunt vreo trei patru de care într-adevăr nu se mai știe nimic. Ce vă pot spune e că ultima casă s-a vândut cu 60.000 de euro, tranzacție pe imobil în Gherdeal”, a spus acesta pentru Turnul Sfatului.

El a amintit că multe case sunt cumpărate de bucureșteni care vor să le renoveze.
„Cu 2.000 de lei cumperi un animal, un cal la căruță. Locuitori care stau în permanență acolo sunt vreo 10-12 persoane. Sunt mulți proprietari de la București care au cumpărat și renovează pentru a le transforma în casă de vacanță”, spunea Gherghel.

Săptămâna trecută, informația a apărut din nou, iar primarul spune că este deranjat pentru că oamenii care sună la primărie au acum impresia că ceva li se ascunde, de fapt.

Am văzut că iar s-au s-a distribuit știrile ăstea și au început iar cu mailuri și telefoane. Mă agasează, dar dacă mă sună pe mine, eu răspund și le explic. Mai rău e când sună la primărie și ține din lucru oamenii de aici. Acum nici nu înțeleg că e o informație falsă. Una e că nu înțeleg, dar ne și acuză că le ținem pentru noi. Ne iau și ne întreabă, că ”de ce nu sunt prețurile de 3.000 de lei?”. Sunt persoane care nu înțeleg pur și simplu ce li se spune. Zic că vrem să le ținem pentru noi, de aia le zicem că nu e vorba de nicio casă cu 2.000 de lei”, mai spune primarul.

Situat în comuna Bruiu, județul Sibiu, satul Gherdeal se distinge printr-o ofertă unică – case la prețuri extrem de accesibile, uneori chiar sub 500 de euro. Această oportunitate surprinzătoare face din Gherdeal o destinație atrăgătoare pentru cei în căutare de liniște și frumusețe naturală, fără a compromite bugetul., scriu cei de la Click. 

Previous Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. S-a redeschis piscina Corabia Piraților, la poalele Munțiilor Făgăraș. Apa încălzită la 42 de grade și tema tropicală

Next Story

Afaceristul brașovean Călin Donca l-a dat în judecată pe Dorian Popa pentru defăimare