De la Brașov la milionar în euro în Germania, după ce a renunțat la facultate. „Am avut mereu tendințe, să le zic, antreprenoriale”. Povestea brașoveanului care a cucerit Germania

Last Updated on aprilie 4, 2024 De la Brașov la milionar în euro în Germania, după ce a renunțat la facultate. „Am avut mereu tendințe, să le zic, antreprenoriale”. Povestea brașoveanului care a cucerit Germania 1

Un tânăr din Brașov și-a dat bacalaureatul și a plecat în Germania să studieze, dar acolo a renunțat la facultate și și-a deschis o firmă IT. Acum, după ani buni, este milionar în euro, zilele trecute vânzând un pachet important de acțiuni din afacere, scrie Biz Brasov.

În 1999, România nu era nici în Uniunea Europeană, nici în NATO, iar să prinzi un job cu salariu bun, la o multinațională, era o raritate. Și în strănătate, în Europa de Vest se putea pleca greu, nefiind membri UE.
Cristian Mudure termina liceul pe atunci, la Colegiul Național Johannes Honterus, cu profil german. Și-a dat bacalaureatul și a plecat în Germania, să facă acolo facultatea. S-a apucat să studieze economia, dar după un an și jumătate s-a lăsat de facultate, atras mai mult de economia reală a antreprenorilor.

Am avut mereu tendințe, să le zic, antreprenoriale”, spune acum, pentru StartupCafe.ro, Cristian Mudure, ajuns la vârsta de 43 de ani.

În 2012 și-a deschis compania IT Stackfield, cu sediul la Munchen. Firma a dezvoltat un instrument colaborativ complet care permite echipelor din companii diverse să lucreze împreună, în condiții de securitate a datelor. În prezent, Stackfield spune că a ajuns să fie folosită de echipe din peste 10.000 de companii. „Am fondat Stackfield în 2012 și, în momentul de față, avem venituri anuale recurente (ARR) între 5 și 10 milioane de euro, cu profitabilitate de peste 40%”, ne mai spune Cristian.

Cristian Mudure a vândut, zilele trecute, 30% din companie unui fond german de private equity, Nordwind Growth, care caută firme scalabile și cu modele de business dovedite. Suma tranzacției este confidențială, dar, ca ordin de mărime, se duce peste 10 milioane de euro.
În urma acestei vânzări, Cristian Mudure și-a mai păstrat 31% din firma pe care a fondat-o acum 12 ani.

De câţi bani ai nevoie pentru a ajunge în rândurile celor mai bogaţi 1% oameni din lume
Este din ce în ce mai greu să pătrunzi în topul celor mai bogate 1% persoane din SUA. În prezent, este nevoie de cel puţin 5,8 milioane de dolari pentru a deveni parte a elitei cele mai mari economii din lume, cu aproape 15% mai mult decât în urmă cu aproximativ 12 luni, potrivit unui studiu realizat de Knight Frank, scrie Ziarul Financiar.

Monaco îşi păstrează locul întâi pentru cel mai ridicat prag la nivel mondial, cu 12,8 milioane de dolari, o creştere de 3,2% faţă de anul trecut, în timp ce în Luxemburg şi Elveţia este nevoie de peste 8 milioane de dolari pentru a intra în top, potrivit raportului 2024 Wealth Report al brokerului imobiliar.

Constatările subliniază modul în care pieţele în revenire din SUA şi alte naţiuni occidentale adâncesc decalajul dintre ţările bogate şi cele sărace. Produsul intern brut pe cap de locuitor al Principatului Monaco, de aproximativ 240.000 de dolari, este de peste 900 de ori mai mare decât cel al statului Burundi din Africa de Est, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume şi-au sporit averile combinate cu peste 1.500 de miliarde de dolari în 2023, numai cu ajutorul companiei Tesla. Elon Musk, preşedintele executiv al producătorului de vehicule electrice, a înregistrat cele mai mari câştiguri, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

„Constatările noastre confirmă diferenţele substanţiale în ceea ce priveşte distribuţia bogăţiei între ţări”, a declarat Knight Frank în raportul său.

Previous Story

La Poiana Brașov a avut loc „cearta finală” în cuplul Silvestru – Diana Șoșoacă. „Da, de multe ori (n.r. l-a amenințat soția). Și nu doar pe mine, și pe fiica mea. Da, am probe”

Next Story

Alex Chipciu, despre Brașov: „E fabulos, are munți, tot ce vrei. Brașovul cred că o să se dezvolte cu aeroportul”