Alex Chipciu, despre Brașov: „E fabulos, are munți, tot ce vrei. Brașovul cred că o să se dezvolte cu aeroportul”

Last Updated on aprilie 4, 2024 Alex Chipciu, despre Brașov: „E fabulos, are munți, tot ce vrei. Brașovul cred că o să se dezvolte cu aeroportul” 1

Chipciu a fost adus la Braşov de Dinu Gheorghe, dar a devenit titular şi unul dintre cei mai importanţi jucători ai grupării după două împrumuturi, la Brăila şi Forex. De la FC Braşov a avut şi prima convocare la echipa naţională, în 2011, într-un meci cu San Marino.

Într-un interviu pentru prosport.ro, Alex Chipciu a fost întrebat „dacă un coechipier străin ți-ar cere sfatul unde să se stabilească în țară, cu familia, i-ai recomanda Brașovul, Bucureștiul sau Cluj-Napoca?”.
Interesantă întrebare! Am fost privilegiat, pe bună dreptate, să joc și să locuiesc în așa orașe frumoase! Să debutez în prima ligă la Brașov, un oraș fabulos, apoi să merg în capitala României, București. A urmat Bruxelles, capitala Europei, după care Praga, oraș de poveste! Cluj-Napoca acum, incredibil!

Brașovul cred că o să se dezvolte cu aeroportul. E fabulos, are munți, tot ce vrei, dar dezvoltarea a fost greoaie încă de când jucam eu acolo. Viața de tânăr era frumoasă, dar cred că orașul s-a dus puțin în jos apoi. La București se întâmplă toate lucrurile, e senzația mea, dar e agitație foarte mare și, ca viață de familie, Cluj-Napoca mi se pare pe primul loc. Și eu oscilez între acestea două. Într-o zi spun că mă stabilesc la București, în altă zi, la Cluj! Oferă lucruri diferite. Nebunie, agitație versus familie, oraș verde”, a spus Alex Chipciu.

Ziua în care fotbalul l-a făcut cel mai fericit
Până să ajung fotbalist, când băteam mingea doar, am fost cel mai fericit prima oară când am trăit rezultatele “Generației de Aur”. Apoi, cel mai fericit m-a făcut echipa Stelei, cu Rădoi, Dică, Olăroiu… Când am devenit fotbalist, cel mai fericit am fost la început de carieră.

Eram încă junior, iar în timpul antrenamentelor la FC Brașov mă gândeam cum o să debutez în prima ligă și cum o să dau gol cu Rapid și Dinamo, îmi imaginam cum se bucură tribunele, cum sărbătoresc oamenii… Și fix așa a fost! Am debutat și am marcat cu Rapid și cu Dinamo! Au fost cele mai intense momente, pentru că țin și de începutul meu în fotbal, s-au fixat de atunci” a mai spus Chipciu.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, vizitat şi de ambasadorul Elveţiei
După ce marţi, 2 aprilie, a avut o întâlnire preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Excelenţa Sa Massimo Baggi, a avut miercuri, o discuţie cu primarul Braşovului, Allen Coliban, dar a mers şi în vizită la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, scrie bzb.ro.

În timpul vizitei la aeroport, gazdă a fost directorul Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, Constantin Albu, care i-a prezentat reprezentantului Confederaţiei Elveţiene proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare. De asemenea, la eveniment a participat şi primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, oraş pe teritoriul căruia este „poarta de intrare aeriană” în judeţul nostru.
Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a fost vizitat de numeroşi oficiali români şi străini, atât în perioada lucrărilor de construire, cât şi după 15 iunie 2023 (când a fost dat în folosinţă).

Pe de altă parte, în timpul vizitei la Primăria Braşov, ambasadorul Elveţiei şi primarul municipiului, Allen Coliban, au discutat despre viitoarele parteneriate. Printre altele, cei doi au discutat despre programul de finanţare prin care Elveţia acordă finanţări nerambursabile României (program prin care, la Braşov, a fost reabilitată reţeaua de termoficare din Tractorul şi au fost modernizate două şcoli, respectiv Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” şi Şcoala Gimnazială nr. 4).

Nu în ultimul rând, ambasadorului Elveţiei i-a fost prezentată platforma CET Braşov, unde municipalitatea braşoveană vrea să deschidă un parc industrial.
Vizita ambasadorului Elveţiei în judeţul Braşov a început în 2 aprilie, când Excelenţa Sa a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. De asemenea, reprezentantul Confederaţiei Elveţiene în România a mers şi la Castelul Bran.

Previous Story

De la Brașov la milionar în euro în Germania, după ce a renunțat la facultate. „Am avut mereu tendințe, să le zic, antreprenoriale”. Povestea brașoveanului care a cucerit Germania

Next Story

(Video) “A băgat GPL de 50 lei!” . Un elicopter a aterizat într-o benzinărie