Brașovul va fi survolat de avioane militare timp de 4 zile

Last Updated on martie 19, 2024 Brașovul va fi survolat de avioane militare timp de 4 zile 1

Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” anunță că în zilele următoare, cerul Brașovului va fi survolat de avioane militare:
„Vă informăm că în datele 21, 22, 23 și 25 martie 2024, în intervalul orar 10.00-16.00, spațiul aerian al orașului Brașov va fi survolat de aeronave aparținând forțelor aeriene din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Activitățile de survol sunt planificate pentru deschiderea oficială a Săptămânii Internaționale a Studenților ce va avea loc în data de 25 martie 2024”, au transmis reprezentanții Academiei Forțelor Aeriene, conform Biz Brasov.
În cadrul evenimentului care se va desfășura în perioada 25-29 martie 2024, vor participa studenți din instituții militare de învățământ superior din Austria, Belgia, Bulgaria, Franța, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

NATO construiește în România cea mai mare bază militară din Europa, la Constanța
Alianța militară a început să construiască în România cea mai mare bază militară de pe continent. NATO urmărește să-și consolideze astfel capacitățile de la Marea Neagră, pentru a contracara activitatea Rusiei în regiune, scrie Spot Media.
Proiectul în valoare de 2,7 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) vizează extinderea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, situată în apropiere de Constanta. Noua unitate va avea un perimetru de aproape 32 km și se va întinde pe aproximativ 2.800 de hectare.

Potrivit Euronews, în această săptămână au început lucrările de construcție la infrastructura de bază, precum drumurile de acces și rețeaua de alimentare cu energie electrică. Mai multe piste noi vor fi construite pentru a sprijini operațiunile de diferite tipuri ale aviației militare.

După încheierea lucrărilor, baza din Constanța va fi mai mare decât cea de la Rammstein din Germania, iar aici vor fi găzduiți aproximativ 10.000 de membri ai personalului NATO și familiile acestora.

Vor fi amenajate hangare pentru activitățile de mentenanță, depozite de stocare a carburantului, muniției, echipamentului și materialelor tehnice pentru aviație, a declarat Nicolae Crețu, comandantul bazei aeriene. Acesta a adăugat că vor fi amplasate și simulatoare de zbor, precum și facilități de cazare și alimentație, magazine, grădinițe, școli, spital, “tot ce este necesar pentru a sprijini operațiunile și misiunile unei baze de această mărime”.

Previous Story

Brașov. A murit cardiologul Radu Iulian Popeia

Next Story

(Video) Radu Aryan, băieţelul de 2 ani dispărut, a povestit cum a supravieţuit în pădure, o noapte întreagă, la -5 grade. „Am văzut lupu. Mi-a fost frică. M-am ascuns”